04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Prireditev je zelo uspešno za nami. Vreme nam je podarilo 50 cm svežega pršiča. Kljub oblačnosti je bilo prijetno doživeti pravo zimsko pravljico. Dogodek je soustvarilo 1291 otrok in spremljevalcev. Iskrena hvala vsem za številčen obisk in VELIKA HVALA vsem za pomoč pri izpeljavi obsežnega dogodka. Se vidimo spet prihodnje leto na Rudnem polju na 24. Šolskem pokljuškem maratonu. Dobili smo nekaj mnenj o menjavi lokacije, eno leto v Planici, naslednje pa na Rudnem polju in pravite, da je Rudno polje prava izbira za vsako leto. Sporočite do maja, ko se moramo odločiti.     Rezultati ŠDP     Poročilo     Video     Foto     Poročilo na spletni strani Šport mladih     Albuma slik na spletni strani Šport mladih: ŠPM     ŠDP     Zahvala     Prisotnost     Poročilo na spletni strani FIS     Diploma FIS     Arhiv ŠPM     ŠDP tekmovanja OŠ Gorje     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na tem tekmovanju     Nosilci medalj na ŠDP     Nosilci pokalov na ŠDP     Nosilci medalj in pokalov na ŠDP

Cesta je po današnjem sneženju že normalno prevozna. Hvala cestni službi Kranj. Zapisano 18. 1. 2019 ob 16.00.

Prijavljenih je 1372  na ŠPM in 104 na ŠDP, skupaj 1476 iz 40 OŠ in 3 SŠ.     Štartna lista za ŠDP     Udeleženci ŠDP po šolah

Želimo Vam srečno pot na Rudno polje.

Obvestilo: alpsko smučanje in deskanje ter pohod na tekaških smučeh na planino Javornik zaradi pomanjkanja snega odpadejo. Prosimo mentorje, da učence usmerijo v druge ponujene športne dejavnosti. Zapisano 15. 1. 2019 ob 15.00.

Dobrodošli na Rudnem polju!

Spoštovani gostje, organizator, Zavod za šport RS Planica, izvajalec, OŠ Gorje in soizvajalec, ŠC Triglav Pokljuka Vas vljudno vabimo na 23. Šolski pokljuški maraton (ŠPM), ki bo na Rudnem polju na Pokljuki v soboto, 19. 1. 2019 med 9.00 in 14.30. Sočasno bo potekalo tudi Šolsko državno prvenstvo v smučarskem teku (ŠDP). Množična ponudba zanimivih zimskih športov zagotavlja pravo zimsko športno pravljico za otroke in mentorje. Dobrodošli na prelepi Pokljuki.

Vabilo     Bilten 1 ŠPM in ŠDP     Bilten 2 ŠPM in ŠDP (ga dobite v INFO pisarni natisnjenega)     Razpis v Informatorju I. 2018/2019     Pot Ljubljana – Rudno Polje     Spletna stran Šport Mladih     E-prijava (spletna aplikacija)     Arhiv ŠPM     Vremenska napoved ARSO     Vabilo na spletni strani Rekreacija.si: 1. za smučarje tekače 2. za pohodnike     Uspeh ŠPM-ja, FIS SNOWKIDZ Award 2012     Spomin na lansko prireditev v Planici:  video     album slik

Zemljevidi ŠPM:     Prireditveni prostor ŠPM in ŠDP     Tek na 2 km     Tek na 5 in 10 km     Pohod s tekaškimi smučmi na planino Javornik     Pohod na planino Uskovnica     Pohod na planino Javornik     Pohod na planino Zajamniki     Alpsko smučanje in deskanje na smučišču Viševnik

Zemljevidi ŠDP:     Kategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (4 km)     Nekategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (2 km)

Število smučarskih vozovnic sporočite vsaj 3 dni pred prihodom. Naročilnico za smučarske vozovnice pošljite do srede, 16. 1. 2019 na e-naslov: center.pokljuka@mors.si ali po pošti na naslov: Vojaški objekt Rudolfa Badjure, Srednja vas v Bohinju 165, 4247 Zgornje Gorje, F: 04 531 50 07. Original prinesete s seboj na blagajno vlečnice.

Preglejte Seznam kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev, posodobljeno 16. 1. 2019 ( dekleta      fantje ), namenjen učiteljem, mentorjem v pomoč za pravilno prijavo na ŠDP. Radi bi priredili “prijazno” šolsko tekmovanje za “amaterje” in uvrstili “profije” (tekmovalce iz smučarsko-tekaških, kombinatorskih in biatlonskih klubov) med kategorizirane. Besedilo v Biltenu ŠPM in ŠDP: “Med kategorizirane tekmovalce se štejejo tekmovalci, ki so bili KADARKOLI evidentirani v seznam registriranih tekmovalcev pri Smučarski zvezi Slovenije kot smučarji tekači, kombinatorci ali kot tekmovalci v biatlonu”. Pred leti so na takem, “amaterjem” prijaznem tekmovanju zmagovali učenci in učenke OŠ Mirna, kjer v bližini ni tovrstnih klubov. Na šolskih tekmovanjih imamo sicer delitev na kategorizirane in nekategorizirane, ob tem pa imamo strokovni nesmisel: kdor ni kategoriziran v zadnjih dveh šolskih letih je “amater”. Med vrsticami tega nesmisla lahko preberete poniževanje dela trenerjev, saj otrok v dveh letih “pozabi” in izgubi vso znanje, ki ga je v preteklih letih na treningu pridelal. Posledice takega nesmisla: pred leti smo imeli na OŠ Gorje državno šolsko prvakinjo med nekategoriziranimi v alpskem smučanju, ker je zadostila temu nesmislu. Pred tem pa je šest let trenirala v klubu. V Seznamu kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev bodo do prireditve vnešeni tudi že tekmovalci aktualnega tekmovalnega leta 2018/2019. Prosimo učitelje, mentorje za natančno prijavo, saj bomo imeli tako manj naknadnega dela in posledično slabe volje.

ŠPM in ŠDP 2019 imata svojo podstran na spletni strani Mednarodne smučarske zveze FIS. Naša prireditev je na zemljevidu sveta v okviru projekta 8. FIS World Snow Day (WSD) 2019. ŠPM je edina prireditev šolskih športnih tekmovanj (ŠŠT) Slovenije, ki “kotira” tudi na globalni ravni. Poročilo na spletni strani FIS     Diploma FIS  Tudi likovno področje OŠ Gorje pod vodstvom prof. Primoža Poklukarja “kotira” na tem globalnem smučarskem zemljevidu v okviru projekta Planica WSD 2019 (kliknite Host Home Page)!

Naši odlični podizvajalci pohoda s krpljami na planino Javornik, ŠK Vidra, ponujajo zanimive in atraktivne programe krpljanja za športne dneve. Vodja ŠK Vidra, g. Iztok Bregar pa je v odličnem priročniku zbral kopico uporabnih igric za učence v šolah. Vljudno vabljeni na njihove ŠD in k nakupu priročnika!

KRPLJE 05

KRPLJE 14

KRPLJE 18

DSCF6228

Dostopnost