04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Select Page

Slika1

TEDENSKI JEDILNIK 4                              24. – 28. 1. 2022

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

BREZMESNI DAN

Dodatno iz EU šolske sheme:

MLEKO (7)

BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 7, 6)

ZELIŠČNI ČAJ

HRUŠKA

KORENČKOVA JUHA (1a)

SVALJKI (1a, 12, 3) Z VRTNARSKO OMAKO (1a)

ZELENA SOLATA

SADNI ČAJ

TOREK

 

KORUZNI KRUH (1a, 6)

MLEČNI NAMAZ Z ZELIŠČI (7)

SADNI ČAJ – malina

TEMNO GROZDJE

TELEČJA OBARA Z ZDROBOVIMI ŽLIČNIKI (1a, 3, 9, 7)

SADNA ROLADA (3, 1a, 6, 7)

VODA

 

SREDA

Dodatno iz EU šolske sheme:

NAVADNI KEFIR (7)

PIRINA ŠTRUČKA S SEMENI (1d, 1a, 1c)

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

BANANA

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

TESTENINE- polžki Z BOLONJSKO OMAKO (1a, 3, 9)

ZELENA SOLATA S KORUZO

SOK

ČETRTEK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

ČRN KRUH (1a)

KOKOŠJA PAŠTETA (7)

ČEŠENJEV PARADIŽNIK

SADNI ČAJ- breskev

 

JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9)

PEČEN PIŠČANČJI FILE

DŽUVEČ RIŽ

DUŠENA CVETAČA NA MASLU (7)

ZELIŠČNI ČAJ

PETEK

BREZMESNI DAN

Dodatno iz EU šolske sheme:

KAKIJEVI KRHLJI

MLEČNI ZDROB (1a, 7)

POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6)

 

 

FIŽOLOVA JUHA Z VLIVANCI (1a, 3, 7, 9)

PIRE KROMPIR (7)

ŠPINAČNA OMAKA (7)

ZELJNATA SOLATA S FIŽOLOM IN BUČNIM OLJEM

SADNI ČAJ

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

PREHRANSKI NASVETI ZA POSAMEZNIKE IN DRUŽINE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

Dostopnost