04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Select Page

Slika1

TEDENSKI JEDILNIK 2                                       16. – 20. 5. 2022

 

DOPOLDANSKA MALICA

 

9.55 – 10.15

KOSILO

 

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

ŠTRUČKA S ŠUNKO IN SIROM (1a, 7, 6)

KISLO MLEKO (7)

JABOLKO

RIČET S SUHIM MESOM (1c, 9)

JABOLČNI ZAVITEK (7, 1a, 6, 3)

VODA

 

TOREK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

BREZMESNI DAN

KORUZNI KOSMIČI (1c)

MLEKO (7)

JAGODE

ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3)

ŽLIKROFI (1a, 3)

VRTNARSKA OMAKA (1a)

ZELJNATA SOLATA

SADNI ČAJ

SREDA

 

RŽEN KRUH (1b, 1a)

MASLO (7)

MARELIČNA MARMELADA

SADNI ČAJ- gozdni sadeži

PARADIŽNIKOVA JUHA Z JAJČNIM RIŽKOM (1a, 3)

PEČENA PIŠČANČJA KRAČA

DUŠENA AJDOVA KAŠA

NARAVNA OMAKA (1a)

ZELENA SOLATA

ZELIŠČNI ČAJ             

ČETRTEK

 

MAKOVKA (1a, 6, 1c)

KAKAV (6, 7)

BELO GROZDJE

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

RIŽOTA IZ TELETINE IN MEŠANE ZELENJAVE

KUMARIČNA SOLATA

SADNI ČAJ

PETEK

 

PISANI KRUH (1a, 1c)

KISLA SMETANA (7)

REZINA KORENČKA

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

 

ŠPARGLJEVA JUHA (7)

POLŠIROKI PIRINI REZANCI (1a, 1d, 3)

LOSOSOVO-SMETANOVA OMAKA (4, 7)

ZELENA SOLATA S KALČKI (1a)

SOK

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PREHRANSKI NASVETI ZA POSAMEZNIKE IN DRUŽINE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

Dostopnost