04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 4                              17. – 21. 6. 2024

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

ČRN KRUH (1a, 1b, 11)

TOPLJENI SIRČEK (7, 3)

REZINA PAPRIKE

SADNI ČAJ – jagoda-vanilija

KORENČKOVA JUHA

TELEČJA RIŽOTA Z MEŠANO SEZONSKO

ZELENJAVO

ZELENA SOLATA

ZELIŠČNI ČAJ

PIRIN KRUH (1d, 1a)

MASLO (7)

CVETLIČNI MED

ZELIŠČNI ČAJ- lipa

SLOVENSKE JAGODE

 

 

 

PIKNIK:

PEČENI ČEVAPČIČI IN HRENOVKE

PEČEN KROMPIR

ČRN KRUH (1a)

GORČICA (10), AJVAR

ZELENJAVA: paradižnik, paprika, kumare, redkvica

SLADOLED, vanilija- jagoda (7)

VODA

AJDOV KRUH (1a)

REZINA SIRA (7)

LIST ZELENE SOLATE

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

MARELICA

KROMPIRJEV GOLAŽ iz eko krompirja (1a)

JABOLČNI ZAVITEK (1a, 3, 12, 6)

VODA

POLBELA ŽEMLJA (1a)

SUHA SALAMA

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

POROVA JUHA Z ZLATIMI KROGLICAMI (1a, 3, 7)

ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7)

CESARSKA ZELENJAVA NA RASTLINSKI MAŠČOBI

SOK

MLEČNI PŠENIČNI ZDROB (1a, 7)

POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6)

LUBENICA

 

JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9)

KANELON S ŠUNKO IN SIROM (1a, 3, 7)

PIRE KORENČKOV KROMPIR (eko krompir, eko korenje) (7)

ZELJE V SOLATI S FIŽOLOM IN BUČNIM OLJEM

ZELIŠČNI ČAJ

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost