04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 6                                      22. – 26. 4. 2024

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

 

GRAHAM BOMBETA (1a)

KUHAN PRŠUT

KISLA KUMARICA

ZELIŠČNI ČAJ- lipa S TRSNIM SLADKORJEM

 

KREMNA BROKOLIJEVA JUHA (7)

PARADIŽNIKOVA OMAKA S TUNINO (4, 1a)

EKO POLNOZRNATE PŠENIČNE TESTENINE-  školjkice (1a)

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO

ZELIŠČNI ČAJ

 

MLEČNA PLETENKA (1a, 7, 6)

MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič (7)

HRUŠKA

ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3)

PARIKAŠ S SVINJSKIM MESOM (1a)

DUŠENA AJDOVA KAŠA

KITAJSKO ZELJE V SOLATI

SOK

 

MLEČNI RIŽ (7)

POSIP IZ MLETIH LEŠNIKOV (8b)

ANANAS

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PEČEN CORDONBLU (1a, 3, 7)

PEČEN KROMPIR

MEŠANA SOLATA (motovilec, fižol) Z BUČNIM OLJEM

SADNI ČAJ

 

 

ČRN KRUH (1a)

VIKI KREMA (8b, 7)

MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič (7)

EKO JABOLKO

CVETAČNA JUHA

PURANJE NABODALO

DŽUVEČ RIŽ

RDEČA PESA V SOLATI

SADNI ČAJ

 

KRUH Z DROŽMI (1a)

HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 7, 3)

RDEČA EKO PAPRIKA

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

JOTA S SUHIM MESOM (1a)

HIŠNI SKUTNI ŠTRUKELJ S PRELIVOM IZ GOZDNIH SADEŽEV (1a, 7, 3)

VODA

 

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost