04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Select Page

Slika1

 

TEDENSKI JEDILNIK 4                            30. 1. – 3. 2. 2023

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 7, 6)

Dodatno iz EU Šolske sheme: MLEKO (7)

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

HRUŠKA

KORENČKOVA JUHA

TELEČJA RIŽOTA Z MEŠANO ZELENJAVO

ZELENI RADIČ V SOLATI

SADNI ČAJ

TOREK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

ČRN KRUH (1a, 1c)

TOPLJENI SIRČEK (7, 3)

REZINA KUMARE

SADNI ČAJ – malina

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

VODNI VLIVANCI (1a, 3)

MILANSKA OMAKA

POSIP IZ RIBANEGA SIRA (7)

ZELENA SOLATA S KORUZO

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

 

PIRINA ŠTRUČKA S SEMENI (1d, 1a, 1c)

VANILIJEV JOGURT (7)

JABOLKO

 

JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9)

HIŠNI POLPET IZ MLETEGA PURANJEGA MESA (3)

PIRE KROMPIR (7)

KITAJSKO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

SADNI ČAJ

ČETRTEK

 

ŠTRUČKA (1a)

TELEČJA HRENOVKA

GORČICA (10) ali KEČAP

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

 

ZELENJAVNA MINEŠTRA Z BLEKI (1a, 3, 9)

HIŠNI SKUTNI ŠTRUKLJI S POSIPOM IZ MASLA, DROBTIN IN CIMETA (1a, 3, 7)

VODA

PETEK

BREZMESNI DAN

MLEČNI PŠENIČNI ZDROB (1a, 7)

POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6)

POMARANČA

 

BROKOLIJEVA JUHA

ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7)

MEŠANA ZELENJAVA NA MASLU (7)

SOK

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

OGLED SADOVNJAKA RESJE

Poizkusili smo sorti GALA in ELSTAR. Z vodjo sadovnjaka go. Tatjano Zupan. akole izgleda deklaracija. Sadvnjak se razteza na 30 ha. Pripravljeno na odvoz. Slastna jabolka. Sortirni stroj dvigne do 400 kg jabolk naenkrat. Na tekočem traku. Sortiranje jabolk. Poslušali smo zanimivo predavanje.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
Dostopnost