TEDENSKI JEDILNIK 4 30. 1. – 3. 2. 2023 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK
|
BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 7, 6) Dodatno iz EU Šolske sheme: MLEKO (7) ZELIŠČNI ČAJ- planinski HRUŠKA |
KORENČKOVA JUHA TELEČJA RIŽOTA Z MEŠANO ZELENJAVO ZELENI RADIČ V SOLATI SADNI ČAJ |
TOREK DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
ČRN KRUH (1a, 1c) TOPLJENI SIRČEK (7, 3) REZINA KUMARE SADNI ČAJ – malina
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) VODNI VLIVANCI (1a, 3) MILANSKA OMAKA POSIP IZ RIBANEGA SIRA (7) ZELENA SOLATA S KORUZO ZELIŠČNI ČAJ |
SREDA
|
PIRINA ŠTRUČKA S SEMENI (1d, 1a, 1c) VANILIJEV JOGURT (7) JABOLKO
|
JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9) HIŠNI POLPET IZ MLETEGA PURANJEGA MESA (3) PIRE KROMPIR (7) KITAJSKO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM SADNI ČAJ |
ČETRTEK
|
ŠTRUČKA (1a) TELEČJA HRENOVKA GORČICA (10) ali KEČAP ZELIŠČNI ČAJ – otroški
|
ZELENJAVNA MINEŠTRA Z BLEKI (1a, 3, 9) HIŠNI SKUTNI ŠTRUKLJI S POSIPOM IZ MASLA, DROBTIN IN CIMETA (1a, 3, 7) VODA |
PETEK BREZMESNI DAN |
MLEČNI PŠENIČNI ZDROB (1a, 7) POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6) POMARANČA
|
BROKOLIJEVA JUHA ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7) MEŠANA ZELENJAVA NA MASLU (7) SOK |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.