04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 1                          18. – 22. 3. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

BREZMESNI DAN

SIROVA ŠTRUČKA (1a, 7, 3, 6)

BELA KAVA (1c, 7)

NAŠI

 

 

KROMPIRJEVO-ZELJNATA JUHA

OMAKA IZ LEČE IN MEŠANE ZELENJAVE (9)

POLNOZRNAT KUSKUS (1a)

RDEČA PESA V SOLATI

SADNI ČAJ

TOREK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

 

MLEČNI RIŽ (7)

POSIP IZ MLETIH LEŠNIKOV (8b)

BANANA

 

 

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- zvezdice (1a, 3, 9)

MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI (3, 1a)

SLAN KROMPIR

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

 

ČRN KRUH (1a, 1b, 11, 1c, 1č)

SALAMA PIŠČANČJE PRSI

SVEŽA KUMARA

ZELIŠČNI ČAJ – bezeg

BUČNA JUHA Z dodatkom KISLE SMETANE kmetija Dolenc (7)

HIŠNI RIBJI POLPET (3, 4)

POLENTA (7)

EKO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

ZELIŠČNI ČAJ

ČETRTEK

 

FRANCOSKI ROGLJIČEK S ČOKOLADO (1a, 7)

MLEKO kmetija Pr’ Jerič (7)

EKO JABOLKO

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PEČENICA

DUŠENO KISLO ZELJE (1a)

MATEVŽ

SADNI ČAJ

PETEK

BREZMESNI DAN

 

RŽEN KRUH- hlebec (1b, 1a)

HIŠNI JAJČNI NAMAZ (3, 7)

KORENJE

SADNI ČAJ- šipek

FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z BLEKI (1a, 3, 9)

PALAČINKE Z  MARELIČNO MARMELADO (1a, 3, 7)

VODA

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost