04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Šolski sklad

Šolski sklad Osnovne šole Gorje 2022/23

Na naši šoli že vrsto let deluje šolski sklad, tako za šolo kot vrtec. 

Člani odbora Šolskega sklada Osnovne šole Gorje od oktobra 2020 smo:  Petra Lukan, Barbara Zalokar, Tatjana Pintar (predstavnice šole),  Meta Šilc (predstavnica vrtca), Simona Bregant, Matej Poklukar in Tomaž Mohorič (predstavniki staršev).

Sredstva za sklad zbiramo z donacijami posameznikov in občinskih društev, papirnimi akcijami, izdelavo voščilnici … V preteklih letih smo iz zbranih sredstev šolo in vrtec obogatili z raznimi pripomočki in opremo (družabne in didaktične igre, športni rekviziti, barvne blazine za sedenje, oblazinjeno pohištvo, klopi za zunanje površine, klančina za premični oder v telovadnici …), delno smo financirali nagrade šole za uspešne učence in nadstandardne programe, oglede gledaliških predstav, najpomembnejše pa je, da smo lahko z zbranimi sredstvi pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin, da so se lahko udeležili šol v naravi.

Veseli smo, da se je s spremembo zakonodaje odprla še ena možnost za pridobivanje sredstev.. S spremembo 135. člena ZOFVI-M imate namreč vsi davčni zavezanci možnost, da do največ 0,3 % dohodnine, namenite za donacijo šolskim skladom. Nova zakonodaja tako omogoča, da lahko del dohodnine namenite tudi šolskemu skladu naše šole in vrtca.

Navodila so v priponkah.

PRAVILA_šolskega_sklada_

zapisnik_ŠS_oktober_2022

OBRAZEC_03_doh_don.i.sl

vzorec_obrazec

pismo_starši_03_okt2022

 Za Upravni odbor šolskega sklada OŠ Gorje

Tatjana Pintar, predsednica

Dostopnost