04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Prireditev je zelo uspešno za nami. Vreme je bilo pravo pomladansko, že skoraj kičasto. Ob zeleni zimi v nižinah smo doživeli pravo zimsko pravljico. Dogodek je soustvarilo 843 otrok in spremljevalcev. Iskrena hvala vsem za številčen obisk in VELIKA HVALA vsem za pomoč pri izpeljavi obsežnega dogodka. Se vidimo spet prihodnje leto na Rudnem polju na četrstoletnem, 25. Šolskem pokljuškem maratonu, v soboto, 16. 1. 2021.

Rezultati ŠDP     Poročilo     Video     Foto     Zahvala     Prisotnost     Poročilo na spletni strani FIS     Arhiv ŠPM

ŠDP tekmovanja OŠ Gorje     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na tem tekmovanju     Nosilci medalj na ŠDP     Nosilci pokalov na ŠDP     Nosilci medalj in pokalov na ŠDP

Cesta je kopna in normalno prevozna. Želimo Vam varno in prijetno pot (zapisano 8. 1. 2020 ob 15.00).

 

Štartna lista za ŠDP: kategorizirani (F + D)     nekategorizirani (F + D)     Zaradi pomanjkanja snega bo rezervna tekaška proga za vse smučarsko-tekaške kategorije ŠDP in ŠPM enaka (dobite natisnjeno v Informativni pisarni):

 

Končno število prijavljenih udeležencev (6. 1. 2020 ob 24.00) je 953 udeležencev na ŠPM in 95 tekmovalcev na ŠDP, skupaj 1048 iz 34 OŠ in 1 SŠ.     Štartna lista za ŠDP     Udeleženci ŠDP po šolah

 

Pohod s tekaškimi smučmi na planino Javornik in smučanje ter deskanje na smučišču Viševnik ODPADEJO zaradi pomanjkanja snega (zapisano 6. 1. 2020 ob 12.00).

 

Dobrodošli na Rudnem polju!

Spoštovani gostje, organizator, Zavod za šport RS Planica, izvajalec, OŠ Gorje in soizvajalec, ŠC Triglav Pokljuka Vas vljudno vabimo na 24. Šolski pokljuški maraton (ŠPM), ki bo na Rudnem polju na Pokljuki v soboto, 11. 1. 2020 med 9.00 in 14.30. Sočasno bo potekalo tudi Šolsko državno prvenstvo v smučarskem teku (ŠDP). Množična ponudba zanimivih zimskih športov zagotavlja pravo zimsko športno pravljico za otroke in mentorje. Dobrodošli na prelepi Pokljuki.

Vabilo     Bilten 1 ŠPM in ŠDP     Bilten 2 ŠPM in ŠDP (ga dobite v INFO pisarni natisnjenega)     Razpis v Informatorju I. 2019/2020     Pot Ljubljana – Rudno Polje     Spletna stran Šport Mladih     E-prijava (spletna aplikacija)     Arhiv ŠPM     Vremenska napoved ARSO     Vabilo na spletni strani Rekreacija.si     Uspeh ŠPM-ja, FIS SNOWKIDZ Award 2012     Spomin na lansko prireditev na Rudnem polju:  video     album slik

ŠPM in ŠDP 2020 imata svojo podstran na spletni strani Mednarodne smučarske zveze FIS. Naša prireditev bo na zemljevidu sveta v okviru projekta 6. FIS Snow Kidz 2019/2020. ŠPM je edina prireditev šolskih športnih tekmovanj (ŠŠT) Slovenije, ki “kotira” tudi na globalni ravni.

Zemljevidi ŠPM:     Prireditveni prostor ŠPM in ŠDP     Tek na 2 km     Tek na 5 in 10 km     Pohod s tekaškimi smučmi na planino Javornik     Pohod na planino Uskovnica     Pohod na planino Javornik     Pohod na planino Zajamniki     Alpsko smučanje in deskanje na smučišču Viševnik

Zemljevidi ŠDP:     Kategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (4 km)     Nekategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (2 km)

Število smučarskih vozovnic sporočite vsaj 3 dni pred prihodom. Naročilnico za smučarske vozovnice pošljite do srede, 8. 1. 2020 na e-naslov: center.pokljuka@mors.si ali po pošti na naslov: Vojaški objekt Rudolfa Badjure, Srednja vas v Bohinju 165, 4247 Zgornje Gorje, F: 04 531 50 07. Original prinesete s seboj na blagajno vlečnice.

Preglejte Seznam kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev, posodobljeno 6. 1. 2020 ( dekleta     fantje ), namenjen učiteljem, mentorjem v pomoč za pravilno prijavo na ŠDP. Radi bi priredili “prijazno” šolsko tekmovanje za “amaterje” in uvrstili “profije” (tekmovalce iz smučarsko-tekaških, kombinatorskih in biatlonskih klubov) med kategorizirane. Besedilo v Biltenu ŠPM in ŠDP: “Med kategorizirane tekmovalce se štejejo tekmovalci, ki so bili KADARKOLI evidentirani v seznam registriranih tekmovalcev pri Smučarski zvezi Slovenije kot smučarji tekači, kombinatorci ali kot tekmovalci v biatlonu”. Pred leti so na takem, “amaterjem” prijaznem tekmovanju zmagovali učenci in učenke OŠ Mirna, kjer v bližini ni tovrstnih klubov. Na šolskih tekmovanjih imamo sicer delitev na kategorizirane in nekategorizirane, ob tem pa imamo strokovni nesmisel: kdor ni kategoriziran v zadnjih dveh šolskih letih je “amater”. Med vrsticami tega nesmisla lahko preberete poniževanje dela trenerjev, saj otrok v dveh letih “pozabi” in izgubi vso znanje, ki ga je v preteklih letih na treningu pridelal. Posledice takega nesmisla: pred leti smo imeli na OŠ Gorje državno šolsko prvakinjo med nekategoriziranimi v alpskem smučanju, ker je zadostila temu nesmislu. Pred tem pa je šest let trenirala v klubu. V Seznamu kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev bodo do prireditve vnešeni tudi že tekmovalci aktualnega tekmovalnega leta 2018/2019. Prosimo učitelje, mentorje za natančno prijavo, saj bomo imeli tako manj naknadnega dela in posledično slabe volje.

Naši odlični podizvajalci pohoda s krpljami na planino Javornik, ŠK Vidra, ponujajo zanimive in atraktivne programe krpljanja za športne dneve. Vodja ŠK Vidra, g. Iztok Bregar pa je v odličnem priročniku zbral kopico uporabnih igric za učence v šolah. Vljudno vabljeni na njihove ŠD in k nakupu priročnika!

KRPLJE 05

KRPLJE 14

KRPLJE 18

DSCF6228

Dostopnost