04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Osnovne šole občin Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica v sodelovanju s Šolo za ravnatelje in Evropsko hišo Maribor gradijo Projekt Evropska vas 2006 -2012
Osnovne šole občin Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica v sodelovanju s Šolo za ravnatelje in Evropsko hišo Maribor gradijo ob dnevu Evrope, 9. maju, EVROPSKO VAS.
Osnovnošolci sedmih osnovnih šol in učenci Glasbenih šol Radovljica in Jesenice, ter otroci iz Vrtca Bled, Radovljica, Enote vrtca Gorje in Knjižnica A. T. Linharta Radovljica predstavljajo države Evropske unije in Evropsko unijo.Z EVROPSKO VASJO želimo predstaviti države, članice Evropske unije tako, kot jih vidijo mladi. Učenci predstavljajo države, njihovo zgodovino, kulturo, navade, običaje, narodne noše, glasbo, kulinariko in recepte tradicionalnih jedi.Projektno delo poteka od novembra do maja. Države učenci predstavljajo na zaključni prireditvi, ki je od leta 2006 do leta 2011 potekala na Bledu. Poleg stojnic pripravijo tudi kulturni program na katerega povabimo predstavnike veleposlaništev držav Evropske unije, župane iz občin sodelujočih zavodov in ravnatelje zavodov ter predstavnike lokalnih turističnih organizacij.

Mladi predstavljajo svoje misli in ideje o kulturnem mozaiku Evrope in Sloveniji kot delu tega mozaika.
Z EVROPSKO VASJO želimo spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco in solidarnost.

logoti brez_knjiznice_za_splet
SR-glava splet_1 logo knjiznica_splet
Evropska vas 2006 – poročilo
Evropska vas 2007 – poročilo
Evropska vas 2008 – poročilo
Evropska vas 2009 – poročilo
Evropska vas 2010 – poročilo
Evropska vas 2011 – poročilo
Evropska vas 2012 – poročilo
 evropska vas 2013
Evropska vas 2013 – poročilo

 

 

Dostopnost