04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

DSC030061. športni dan za učence od 6. do 9. razreda je bil v petek, 26. 9. 2014. Odlično so se odrezale predvsem atletinje, ki so kljub mladosti, dosegle naš dosedanji tretji najvišji dekliški točkovni izkupiček. Ostali pa so v lepem jesenskem vremenu uživali na pohodu na Hotunjski vrh. Fotografije s pohoda. 

Končano je tudi srednješolsko finale. Odlično sta tekmovali dekliška (4. mesto) in fantovska (7. mesto) ekipa Gimnazije Jesenice. Pomemben delež pri fantih so prispevali trije naši nekdanji učenci, Miha Ličef, Anže Trifković in Matija Gregor Černe. Žal je manjkal še četrti član ekipe Kristjan Bregant. Trije “naši” tekmovalci, med 14-imi člani ekipe je izjemenih 21,42 %. Iskrene čestitke našim nekdanjim učencem in ge. Mariji Medja, ki s svojimi ekipami nezadržno prodira na slovenski srednješolski vrh. Ali bodo kmalu “padle” tudi znamenite ljubljanske športne gimnazije?

Rezultati PDF

Rezultati po disciplinah 

 

Fantastična atletika in neverjetni točkovni seštevki ekip na finalu 12 najboljših OŠ v Slovenj Gradcu.

Rezultati PDF

Rezultati po disciplinah

Video (čestitke ge. Majdi Areh Novak, sestri ge. Mojce Brejc)

 

Končana so vsa področna tekmovanja. Končna uvrstitev deklet je dobro 71. mesto med 137 OŠ, fantov pa 86. mesto med 131 OŠ. Iskrene čestitke obema ekipama Gimnazije Jesenice, z našimi nekdanjimi učenci, ki so se uvrstili na srednješolski finale 12 najboljših šol.

Končni rezultati vseh OŠ na področni ravni

Končni rezultati vseh SŠ na področni ravni

 

Zelo pomlajena ekipa deklet, manjkalo je osem odličnih tekmovalk 9. razreda, ki so na izmenjavi v Gottingenu, je dosegla zelo nepričakovan, odličen točkovni izkupiček 11432 točk, ki med 115 slovenskimi OŠ trenutno zagotavlja 54. mesto. Kaže na naš tretji najboljši dosežek v 6-letni zgodovini sodelovanja na tem zahtevnem, množičnem tekmovanju, za našo, številčno vsako leto manjšo šolo. Bravo, bravo dekleta!!!

Fantje so dosegli osnovni cilj nad magično mejo 10000 točk. Za kaj več pa nekaterim zmanjka osredotočenosti na tekmovanje, žal se želijo izkazovati na neprimerne načine. Tak pristop pa ne prinaša rezultatov in pravega zadovoljstva, predvsem pa žali tiste, ki se maksimalno trudijo. Za dober dosežek pri ekipni atletiki je pač nujno imeti vseh 14 članov ekipe s pravim pristopom.

Velik dosežek je že dejstvo, da smo bili na tekmovanju prisotni z vsemi možnimi tekmovalci v obeh kategorijah, 21 deklet in 21 fantov. Ob le 101 učen(ki)cu od 6. do 9. razreda je 42 “atletov” sanjska številka. Ob 14 učencih, ki so v Gottingenu, 3 na slikarskem tekmovanju in 2 poškodovanih, je ostalo le še 40 pohodnikov. Tako se je prvič zgodilo, da imamo na ŠD več “atletov” kot pohodnikov. Torej več kot 50 % populacije. Kje ste šole velikanke z gorenjskega, zakaj vas ni na tekmovanju? Palčki zmoremo.

Ponosno smo ugotavljali, da je kar 7 naših nekdanjih učencev uspešno nastopalo za svoje srednje šole. Kot kaže bodo nekateri tudi doživeli finale najboljših 12 SŠ z ekipama Gimnazije Jesenice v obeh konkurencah. Čestitamo!

Spet se je izkazalo, da je gorenjsko področno tekmovanje OŠ izjemno močno. Žal vsako leto z manj ekipami, vendar so najboljši zmeraj prisotni z močnim atletskim zastopstvom. Kot kaže se bosta v finale 12-ih najboljših slovenskih OŠ iz “našega” področja uvrstili dve fantovski in kar tri dekliške ekipe. Gorjanci pa vztrajamo in čakamo priložnost, ko se bo pojavila odlična generacija v 9. razredu. Takrat bodo tudi sanje o finalu dovoljene. 

Rezultati (PDF)

Rezultati po disciplinah

Trenutno stanje med vsemi nastopajočimi OŠ po državi

DSC02997

DSC03008

DSC03020

DSC03015

DSC03003 

 

Program in navodilo za ŠD – oglejte si spremembe, nastale 24. 9. 2014

Razpis tekmovanja

Vremenska napoved ARSO

Rezultati bodo najprej objavljeni na spletni strani Timing Ljubljana

Rezultati drugih področnih tekmovanj

 

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na GP

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na DP

Dostopnost