04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Prireditev je zelo uspešno za nami. Vreme je, kljub neobetavni vremenski napovedi, vzdržalo. Ob ugodnih zimskih temperaturah in obilici snega je v Planici uživalo 889 otrok in spremljevalcev. Iskrena hvala vsem za obisk in VELIKA HVALA vsem za pomoč pri izpeljavi obsežnega dogodka. Se vidimo spet prihodnje leto na Rudnem polju na 23. Šolskem pokljuškem maratonu. Kaj pravite obiskovalci na idejo o menjavi lokacije, eno leto v Planici, naslednje pa na Rudnem polju? Dobra? Slaba?     Rezultati ŠDP     Poročilo     Video     Foto     Album slik na spletni strani Šport mladih     Zahvala     Prisotnost     Poročilo na spletni strani FIS     Arhiv ŠPM

POZOR: NOVA LOKACIJA PRIREDITVE, NORDIJSKI CENTER PLANICA!!!

Spoštovani gostje,

organizator, Zavod za šport RS Planica, izvajalec, OŠ Gorje in soizvajalec, Nordijski center Planica Vas vljudno vabimo na 22. Šolski planiški maraton (ŠPM), ki bo v Planici v soboto, 10. 3. 2018 med 9.00 in 14.30. Sočasno bo potekalo tudi Šolsko državno prvenstvo v smučarskem teku (ŠDP). Množična ponudba zanimivih zimskih športov zagotavlja pravo zimsko športno pravljico za otroke in mentorje. Dobrodošli v prelepi Planici.

Prijavljenih je 1235 udeležencev. Odlično!!! Srečno pot in se vidimo v Planici.     Vremenska napoved ARSO     Štartna lista ŠDP, osveženo 9. 3. 2018     Lista tekmovalcev po šolah, osveženo 9. 3. 2018     Športniki Športne enote Slovenske vojske na prireditvi

Vabilo     Bilten ŠPM in ŠDP – V PLANICI     Razpis v Informatorju I. 2016/2017      Pot Ljubljana – Planica     Spletna stran Šport Mladih     E-prijava (spletna aplikacija)

Arhiv ŠPM     Vremenska napoved ARSO     Razpis in vabilo na spletni strani “Rekreacija”     Uspeh ŠPM-ja, FIS SNOWKIDZ Award 2012     Spomin na lansko prireditev:     video     album slik

ŠPM in ŠDP 2018 imata svojo podstran na spletni strani Mednarodne smučarske zveze FIS. Naša prireditev bo na zemljevidu sveta v okviru projekta 4. FIS Snow Kidz 2017/2018. Kar 2892 prirediteljev v 19 državah (kliknite leto 2018) omogoča otrokom zimske športne pravljice. ŠPM je edina prireditev šolskih športnih tekmovanj (ŠŠT) Slovenije, ki “kotira” tudi na globalni ravni.

Zemljevidi:     Prireditveni prostor ŠPM in ŠDP in tekaška proga na 2 km (proga je enotna za vse razdalje ŠPM in ŠDP: 2 km ŠPM = 1 krog; 6 km ŠPM = 3 krogi; 10 km ŠPM = 5 krogov; 2 km ŠDP nekategorizirane deklice in dečki = 1 krog; 4 km kategorizirane deklice in dečki = 2 kroga)     Pohod s tekaškimi smučmi do planinske koče v Tamarju (v obe smeri 7,2 km)     Planinski pohod do planinske koče v Tamarju (v obe smeri 7,2 km)

Preglejte Seznam kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev, posodobljeno 24. 2. 2018 z imeni letošnje tekmovalne sezone ( dekleta     fantje ), namenjen učiteljem, mentorjem v pomoč za pravilno prijavo na ŠDP. Radi bi priredili “prijazno” šolsko tekmovanje za “amaterje” in uvrstili “profije” (tekmovalce iz smučarsko-tekaških, kombinatorskih in biatlonskih klubov) med kategorizirane. Besedilo v Biltenu ŠPM in ŠDP: “Med kategorizirane tekmovalce se štejejo tekmovalci, ki so bili KADARKOLI evidentirani v seznam registriranih tekmovalcev pri Smučarski zvezi Slovenije kot smučarji tekači, kombinatorci ali kot tekmovalci v biatlonu”. Pred leti so na takem, “amaterjem” prijaznem tekmovanju zmagovali učenci in učenke OŠ Mirna, kjer v bližini ni tovrstnih klubov. Na šolskih tekmovanjih imamo sicer delitev na kategorizirane in nekategorizirane, ob tem pa imamo strokovni nesmisel: kdor ni kategoriziran v zadnjih dveh šolskih letih je “amater”. Med vrsticami tega nesmisla lahko preberete poniževanje dela trenerjev, saj otrok v dveh letih “pozabi” in izgubi vso znanje, ki ga je v preteklih letih na treningu pridelal. Posledice takega nesmisla: pred leti smo imeli na OŠ Gorje državno šolsko prvakinjo med nekategoriziranimi v alpskem smučanju, ker je zadostila temu nesmislu. Pred tem pa je šest let trenirala v klubu. V Seznamu kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev bodo vnešeni tudi že tekmovalci aktualnega tekmovalnega leta 2017/2018. Prosimo učitelje, mentorje za natančno prijavo, saj bomo imeli tako manj naknadnega dela in posledično slabe volje.

Naši odlični podizvajalci pohoda s krpljami na planino Javornik, ŠK Vidra, ponujajo zanimive in atraktivne programe krpljanja za športne dneve. Vodja ŠK Vidra, g. Iztok Bregar pa je v odličnem priročniku zbral kopico uporabnih igric za učence v šolah. Vljudno vabljeni na njihove ŠD in k nakupu priročnika.

Vljudno vabljeni

 

Dostopnost