04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

19. Šolski pokljuški maraton in ŠDP, Rudno Polje, sobota, 7. 2. 2015

VABILO Gorenjke na ŠPM 2015Spoštovani gostje,

organizator, Zavod za šport RS Planica, izvajalec, OŠ Gorje in soizvajalec, ŠC Triglav Pokljuka Vas vljudno vabimo na 19. Šolski pokljuški maraton (ŠPM), ki bo na Rudnem polju na Pokljuki v soboto, 7. 2. 2015, s pričetkom ob 10.30. Sočasno bo potekalo tudi Osnovnošolsko prvenstvo v smučarskem teku in biatlonu (ŠDP). Množična ponudba zanimivih zimskih športov zagotavlja pravo zimsko športno pravljico za otroke in mentorje. Dobrodošli na prelepi Pokljuki.

bscap0006   3 MNOŽICA POHODNIKOV

Na prireditvi bodo aktivno sodelovali vrhunski slovenski športniki, zaposleni v Športni enoti Slovenske vojske. Udeleženci, s seboj prinesite vse potrebno za podpise naših športnih junakov.

Pri nakupu smučarskih kart sta dve drobni spremembi, oglejte si osvežen Bilten ŠPM in ŠDP spodaj. Naročilnico za smučarske vozovnice pošljite do četrtka, 5. 2. 2015 na e-naslov: center.pokljuka@mors.si ali po faxu: (04 531 50 07) ali po pošti. Original prinesete s seboj na blagajno vlečnice. (zapisano 12. 1. 2015 ob 16.20) 

Vabilo     Bilten ŠPM in ŠDP     Razpis v Informatorju I. 2014/2015     Pot Ljubljana – Rudno Polje – 1. del     Pot Ljubljana – Rudno Polje – 2. del     Spletna stran Šport Mladih     E-prijava (spletna aplikacija)    Navodila za igre brez meja     Arhiv ŠPM

Zemljevidi ŠPM:     Prireditveni prostor ŠPM in ŠDP     Tek na 2 km     Tek na 5 in 10 km     Pohod s tekaškimi smučmi na pl. Javornik     Pohod na pl. Uskovnica     Pohod na pl. Javornik     Pohod na pl. Zajamniki    Alpsko smučanje in deskanje na smučišču Viševnik     Pohod s krpljami na pl. Javornik     Igre brez meja

Zemljevidi ŠDP:      Kategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (4 km)     Nekategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (2 km)     Kategorizirane deklice in dečki v biatlonu (3 km)     Nekategorizirane deklice in dečki v biatlonu (2 km)

Preglejte Seznam kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev (dekleta     fantje), namenjen učiteljem, mentorjem v pomoč za pravilno prijavo na ŠDP. Sprememba vizije glede na pretekla leta: radi bi priredili “prijazno” šolsko tekmovanje za “amaterje” in uvrstili “profije” (tekmovalce iz smučarsko-tekaških, kombinatorskih in biatlonskih klubov) med kategorizirane. Besedilo v Biltenu ŠPM in ŠDP: “Med kategorizirane tekmovalce se štejejo tekmovalci, ki so bili KADARKOLI evidentirani v seznam registriranih tekmovalcev pri Smučarski zvezi Slovenije kot smučarji tekači, kombinatorci ali kot tekmovalci v biatlonu”. Pred leti so na takem, “amaterjem” prijaznem tekmovanju zmagovali učenci in učenke OŠ Mirna, kjer v bližini ni tovrstnih klubov. Na šolskih tekmovanjih imamo sicer delitev na kategorizirane in nekategorizirane, ob tem pa imamo strokovni nesmisel: kdor ni kategoriziran v zadnjih dveh šolskih letih je “amater”. Med vrsticami tega nesmisla lahko preberete poniževanje dela trenerjev, saj otrok v dveh letih “pozabi” in izgubi vso znanje, ki ga je v preteklih letih na treningu pridelal. Posledice takega nesmisla: pred leti smo imeli na OŠ Gorje državno šolsko prvakinjo med nekategoriziranimi v alpskem smučanju, ker je zadostila temu nesmislu. Pred tem pa je šest let trenirala v klubu. V Seznamu kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev so vnešeni tudi že tekmovalci aktualnega tekmovalnega leta 2014/2015. Prosimo učitelje, mentorje za natančno prijavo, saj bomo imeli tako manj naknadnega dela in posledično slabe volje.

 

Naši odlični podizvajalci pohoda s krpljami na planino Javornik, ŠK Vidra, ponujajo zanimive in atraktivne programe krpljanja za športne dneve. Vljudno vabljeni!

KRPLJE 05             KRPLJE 14             KRPLJE 18

Dostopnost