04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

urejanje okolice_sole_1_7Pomladansko sonce je tudi naše učenke in učence spodbudilo k urejanju šolske okolice.

 

Sajenje dreves pred OŠ Gorje
Vsi se spominjamo zimskega snegoloma, ki nas je presenetil januarja. Veliko škode je bilo v gozdovih. Izgubo dreves smo utrpeli tudi pred OŠ Gorje.
Podrla se je vrba, izgubili smo dve brezi in bodiko. Zato smo se odločili, da bomo izgubljena drevesa nadomestili. Pri pouku smo zasajali drevesa. V sedmem razredu smo posadili rdeči bor in gaber. Trenutno še ne vemo ali je beli ali črni. To bo znano naslednje leto spomladi. Fantje so garali celo šolsko uro, da so izkopali luknje za drevesa, mi pa smo jih takoj zasuli. Življenje je krivično, ni kaj.
Šesti razred je posadil javor in vrbo. Na letošnje devetošolce pa nas bo spominjal hrast. V načrtu pa imamo še zasaditev brina in macesna.
Ob potki proti telovadnici so učenke, ki obiskujejo izbirni predmet ONA zasadile za Gorje tako značilen črni in rdeči ribez, ter različna zelišča. Drevesa smo vzgojili oziroma našli sami, ribez pa smo kupili.
Pri vsem skupaj nam je pridno pomagal tudi naš hišnik.

Zapisala: Meta Repe, 7. A

{gallery}DOMOV/Urejanje_okolice_sole/Urejanje_okolice_sole_1, limit=0,random=1,width=100,height=100,gap_h=20,gap_v=20{/gallery}

Slovensko rodovno gibanje, Društvo za kvaliteto življenja je 14. 3. 2014 na travniku za šolo v okviru projekta »Boš sadiv?« zasadilo 7 sadik sadnih dreves, ki pripadajo starim, nekoč bolj uveljavljenim sortam. Tako tam zdaj rastejo jablana beličnik, slive, češnje in hruške. Učenke in učenci smo jim pri tem z veseljem pomagali. Člani in članice društva so poudarili, da so senca in plodovi teh dreves na voljo vsem ljudem dobre volje.

{gallery}DOMOV/Urejanje_okolice_sole/Urejanje_okolice_sole_2, limit=0,random=1,width=100,height=100,gap_h=20,gap_v=20{/gallery}

 

 

Dostopnost