04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V šolskem letu 2019/20 predstavniki šolske skupnosti učencev od 4. do 9. posebno pozornost namenjamo tudi prednosti nalogi »Skrb za sočloveka«.

V deževnem novembrskem dnevu smo se odpravili v prostore oz. skladišče Rdečega križa v Spodnjih Gorjah, kjer sta nas pričakali dve prostovoljki. Ogledali smo si prostore, kjer hranijo oblačila za odrasle in otroke, posteljnino, igrače, čevlje, … Prostor oz. skladišče je napolnjeno do zadnjega kotička in urejeno.

Prostovoljki sta nam povedali, da največ oblačil in ostalega namenijo ljudem v stiski, v naravnih nesrečah, ko praktično čez noč ostanejo brez vsega. Velikokrat pomagajo ljudem iz drugih občin, veliko oblačil pa so namenili tudi beguncem v Bosni. Izvedeli smo tudi, da je v Gorjah 800 članov Rdečega križa. Poleg skrbi za skladišče oblačil, prostovoljke Rdečega križa poskrbijo tudi za ostarele občane. Pomagajo jim pri gospodinjskih opravilih, jim prinesejo živila iz trgovine ali pa z njimi poklepetajo in jim tako polepšajo del dneva. Izvedeli smo, da bo Rdeči križ Gorje kmalu praznoval 75- letnico delovanja.

Učenci smo skoraj vsi prvič videli in obiskali skladišče za zbiranje oblačil. Informacijo bomo prenesli drugim učencem na šoli in tudi sami sedaj podarili še uporabna oblačila in igrače otrokom, ki jih potrebujejo.

Zahvalili smo se za obisk in ponudili našo pomoč pri sortiranju oblačil ali pri pripravi praznovanja.

Dostopnost