04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V petek, 15.11.2013, smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. 

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo na vseh šolah in vrtcih v Sloveniji našim otrokom ponudili tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Tako bomo podprli dan slovenske hrane, ki ga je 11. 10. 2012 razglasila Vlada Republike Slovenije.

Tudi na naši šoli in v vrtcu bomo v petek, 15. 11. 2013, malicali črn kruh, med, maslo, mleko in jabolko.  Ministrstvo za kmetijstvo in okolje bo zagotovilo po 0, 43 € na otroka, ki jih bomo namenili za dodaten obrok, to je zajtrk. Za vse učence in učenke naše šole ga bomo izvedli ob 7. 30 uri. Ta dan bo na voljo tudi redna šolska malica.

Posebno pozornost smo namenili izboru in nakupu visoko kakovostnih pridelanih in predelanih živil. Ponujena živila so domača in iz lokalnega okolja. Tako bomo pili gorjansko mleko kmetije Čop iz Spodnjih Gorij. Domači čebelarji nam bodo zagotovili med. Maslo nam bosta izdelali ga. Katarina Zupan iz Radovne in ga. Monika Ravnik iz Broda v Bohinju. Kruh bodo spekle pridne roke ge. Andrejke Razinger z Blejske Dobrave. Jabolka bomo dobili iz sadovnjaka Resje.

Obenem bomo izvedli  tudi nekaj dejavnosti v podporo projektu (npr.: obisk čebelarja, predavanja, delavnice …). Na šoli bomo v tem tednu pri kosilu spoznavali okuse drugih narodov. Na meniju bo tipično kitajsko, italijansko, avstrijsko in mehiško  kosilo. Teden bomo zaključili s slovensko (prekmursko) kuhinjo.

TSZ bo le kamenček v mozaiku krepitve zavesti o pomenu lokalno pridelane hrane, izboljševanju odnosa do hrane, varovanja okolja in zdravja družbe.

 

Dostopnost