04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

SVETOVNI DAN POEZIJE (21. marec)

Na OŠ Gorje smo v letošnjem šolskem letu na prav poseben način obeležili Unescov svetovni dan poezije. Medse smo povabili pevko Marto Zore s svojo ekipo, ki nam je pričarala lepo dopoldansko vzdušje na šoli. Prireditve so se udeležili vsi učenci od 1. do 9. razreda.

V nadaljevanju si lahko preberete nekaj kratkih vtisov učencev 5.b razreda:

V sredo 20.3.2019 je OŠ Gorje obiskala pevka Marta Zore. Prišel je tudi igralec Gojmir Lešnjak – Gojc. Nekateri so dobili avtograme od obeh. S tremi puncami sem pela Mama mio, z eno pa pesem Še si tu. Pogovarjali smo se tudi o pesmih Borisa A. Novaka. Marta Zore je zapela nekaj pesmi. Predstavila  nam je bobnarja in kitarista. Igrala je tudi sintesajzer z zvoki glasbil in živali. Igrala je na saksofon in z mojim sošolcem Ožbejem naredila dve vaji, saj je imela s sabo dva ustnika. Imeli smo se super. In nisem vedela, da Gojc poje. Sploh rock in metal. Zapel je tudi nekaj ljudskih. Bilo je odlično.

Eva Tišler, 5.b

V sredo smo v telovadnici imeli prireditev. Prišla je Marta Zore in kitarist Tim in bobnar Grega. Čez nekaj časa je prišel tudi Gojc. Zanimivo je bilo, ko je pel metalsko glasbo. Marta Zore je zelo dobro oponašala smeh čarovnice. Grega nam je predstavil bobne, Tim pa kitaro. Bilo je zelo zanimivo in smešno.

Žan Papler, 5.b

V sredo nas je obiskala Marta Zore. Ko sem z njo pela na odru je bilo res noro. Zapela je veliko pesmi, najboljša je bila čarovnica. Jaz sem zapela eno njeno pesem. Videla sem, kako je bila vesela, da mi je všeč njena pesem. Gospo Gojc je bil tudi zabaven. Naučil nas je pesem Policaj je palicaj… Res je bilo lepo in zanimivo.

Anamarija Poklukar, 5.b

Dostopnost