04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Zadnje dejanje letošnje ekipne atletike je bilo finalno tekmovanje v Ljubljani, 5. 10. 2016. Najboljših dvanajst fantovskih in dekliških ekip po točkah iz cele države se je “udarilo” še enkrat. Gorenjska regija je bila zastopana z dvema ekipama (16,66 %) v obeh konkurencah, kar še enkrat potrjuje, kako močno tekmovanje je v Kranju. Izjemno 2. mesto je osvojila “gorenjska” dekliška ekipa OŠ Preska. Čestitamo!!! Obe naši ekipi sta se uvrstili na 70. mesto med 120 fantovskimi in 125 dekliškimi ekipami. Ni presežek (naš rekord je 32. mesto deklet leta 2013), razočaranje pa tudi ne. Povprečno. Kaj smo že zapisali v spodnjem besedilu? Na skupnih rezultatih smo dodali še zanimiv podatek o velikosti tekmujočih šol. OŠ Gorje je v obeh konkurencah 17. najmanjša šola. Pri vrhu so šole “velikanke”. Snovalce tega ekipnega tekmovanja žal majhne šole ne zanimajo. Morda pa šole “velikanke” ščitijo s (pre)številčnostjo ekipe? Predlagamo da šteje le po en tekmovalec v sedmih disciplinah in ena štafeta. Resnični zmagovalci so zagotovo dekliška ekipa (skupno 80. mesto) OŠ Blanca, ki so presegli magično mejo 10000 točk (10804). Sprašujete se zakaj? Na šoli imajo 110 otrok. 110 : 9 generacij = približno 12 učen(k)cev v eni generaciji = približno 6 fantov in 6 deklet na razred. Ekipa v ekipni atletiki šteje 14 deklet. Cenjeni kolega in športni prijatelj, g. Franci Krajec je po zgornjem pavšalnem izračunu moral v ekipo povabiti vse učenke 9. in 8. razreda in še dve iz 7. Brez tretje tekmovalke v vsaki disciplini (skupaj torej dodatnih 7 deklet) pa hitro tvegaš primanjkljaj veliko točk, če katera od prvih dveh zboli, se poškoduje ali jo ni na tekmovanje. Kolega ima “srečo”, da lahko tekmujejo tudi učenke 5. in 6. razreda in uspe sestaviti ekipo … Pri fantih zaradi velike razlike v moči pač taka “logika” odpade … Snovalci ekipnih tekmovanj, kaj pravite na ta “pogled” s perspektive majhne šole? Iskrene čestitke tudi naši nekdanji učenki Rebeki Hudovernik, ki je na srednješolskem finalu suvala kroglo za Gimnazijo Jesenice. Osvojili so odlično 5. mesto.

Skupni rezultati ŠDP v ekipni atletiki 2016/2017     Rezultati OŠ finala     Rezultati SŠ finala

Za nami je šolsko športno tekmovanje, ki zahteva največ članov ekipe, 21 deklet in 21 fantov. Smo kadrovsko majhna šola in se žal že leta neuspešno borimo za svoje pravice, saj je ekipna atletika prilagojena velikim šolam. Borimo se tudi tako, da uspemo sestaviti popolno ekipo, seveda iz učen(k)cev iz štirih generacij. Si predstavljate ta boj Davida in Goljata? Za lažjo predstavo dodajte še, da se brez klubskih atletov, z “amaterji”, borimo proti “profijem”. Kljub vsemu zapisanemu pa ima ekipna atletika svoj čar, ekipni duh, … Pogrešamo le množico podobnih šol, na celi Gorenjski jih je 34, le 6-7 si jih upa priti. Zaradi majhnega nabora tekmovalcev se žal moramo vedno ukvarjati tudi s takimi, ki ne razumejo kam so prišli, odnos do drugih članov ekipe, ki se maksimalno potrudijo, pa jim je tudi neznanka. Škoda. Smo palček, ki se upa zoperstaviti velikanom … S pravim pristopom vseh, bi kakšen “velikan” več tudi “padel”. Čestitke vsem, ki ste se po svojih najboljših močeh potrudili za barve OŠ Gorje.

Rezultati     Video in album slik     Rezultati drugih področij so na spletni strani Timing-a Ljubljana     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na področnem tekmovanju     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na državnem tekmovanju     Virtualna ekipa OŠ Gorje

DSC00292

Učen(ke)ci bodo sodeloval(e)i na šolskem gorenjskem prvenstvu v ekipni atletiki na atletskem stadionu v Kranju in na pohodu na Hotunjski vrh. Od naših atletskih nadobudnežev pričakujemo izjemno borbo z množico treniranih atletov iz drugih šol, pohodnikom pa želimo obilo užitkov na prelepih pohodnih točkah v neposredni bližini.

Navodilo za ŠD     Vremenska napoved ARSO     Lansko ŠGP v ekipni atletiki

DSC00575

Dostopnost