04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Četrtek, 2. 2. 2023: Zbudili smo se v oblačno jutro in smučali v zelo vetrovnih razmerah. Kljub temu je bilo smučanje zelo intenzivno in učinkovito. Tudi skupina začetnikov se je peljala z gondolo, da so usvojili vrh Pece, kjer so imeli malico. Po odličnem kosilu smo imeli malo počitka, nato so učenci 6. a razreda plezali, učenci 6. b razreda pa so pripravljali tradicionalno koroško sladico, s katero se bomo posladkali v petek. Po večerji smo imeli priprave na večerno zabavo Gavda na Pergu. Družili in plesali smo ob zvokih slovenske zabavne glasbe in imeli podelitev diplom za uspešno opravljeno šolo alpskega smučanja. Zvečer smo polni lepih vtisov hitro zaspali.
Jutri nas čaka smučarsko dopoldne, po kosilu bomo odšli proti domu. Predviden prihod je okoli 16. ure. 

Sreda, 1. 2. 2023: Tudi danes smo imeli krasno smučarsko dopoldne, saj nas je grelo sonce in ni bilo vetrovno kot včeraj. Snežna podlaga je idealna, smučišče je precej strmo, vendar so vse skupine napredovale v smučarski tehniki. Po kosilu smo se odpravili v rudnik Mežica. V rudnik smo se peljali s pravim rudarskim lesenim vlakcem v popolni temi. Nato smo se z vodičem sprehodili po rovih rudnika in se naučili veliko novega o zgodovini rudnika in delu rudarjev. Zanimiv ogled je trajal dve uri. Polni vtisov smo se z avtobusom odpeljali naprej proti Črni (Zlati) na Koroškem, kjer je svoje smučarsko pravljico začela naša najboljša svetovna alpska smučarska legenda Tina Maze. Pravljica pa se še nadaljuje. Poznate legendo o kralju Matjažu? Kralj Matjaž pod Peco se še vedno ni prebudil. V njegovo čast mu v Črni na Koroškem že več kot četrt stoletja gradijo snežne gradove. Zadnji vikend v januarju se v Podpeci zberejo navdušenci od blizu in daleč ter se pomerijo v gradnji snežnih gradov. Mi smo izkoristili bližino in si jih danes tudi ogledali. Slike in veselje nas vseh pove vse. Po večerji smo prepevali znane slovenske pesmi, saj smo imeli karaoke. Vsi učenci so se zelo dobro odrezali in občinstvo je bilo navdušeno. Po karaokah smo se zbrali v krogu, se umirili, pogovorili o današnjem dnevu, za katerega smo zelo hvaležni. Zvečer smo vidno utrujeni zelo hitro zaspali.
Mi pa vas za danes pozdravljamo rudarsko »SREČNO«

Torek, 31. 1. 2023: Prebudili smo se v sončno in mrzlo jutro. Po zajtrku smo odšli na smučišče. Smučali smo v vetrovnih razmerah. Dve skupini smo se namesto z gondolo, do avtobusa smučali po 2,7 kilometrski progi. Po kosilu so učenci 6. b razreda plezali in imeli različne zanimive izzive, učenci 6. a razreda pa so pripravljali tradicionalno koroško sladico, s katero se bomo posladkali v petek. Po večerji smo z naglavnimi svetilkami odšli na nočni pohod, kjer smo se nekaj novega naučili o našem ozvezdju in imeli lep razgled na razsvetljeno Mežico. 

Ponedeljek, 30. 1. 2023:  Dopoldne smo prispeli v CŠOD Peca. Namestili smo se v sobe in se seznanili s pravili hišnega reda. Po kosilu smo se odpravili na avstrijsko smučišče Petzen, kjer smo naredili nekaj voženj, da smo se spoznali nov teren. Pri večerji smo se najedli pice. Po večerji smo imeli nekaj prostega časa nato smo poslušali predavanje o varnosti na smučišču. Po predavanju smo se skupaj z učiteljicami pogovorili o vtisih današnjega dne, nato smo se še malo poigrali in se prijetno utrujeni odpravili spat. 

Dostopnost