04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Četrtek, 27. 10. 2022: Dopoldne smo se preizkusili v plezanju in varovanju. Odkrili smo nekaj plezalnih talentov. Kasneje smo se v parih, trojicah pomerili v orientaciji in znanju iz vsebin, ki smo jih obravnavali tekom tedna. Popoldne smo šli do Nebes, turističnega kompleksa s čudovitim razgledom na dolino Soče. Na poti smo občudovali lepote narave in se naučili, kakšen čaj za živce moramo pripraviti našim staršem. Kuharici Marija in Lojzka sta cel teden pripravljali odlične obroke. Danes smo pri večerji dobili tudi pecivo, ki smo ga pojedli do zadnje drobtinice.
Slike čudovite narave, veselih obrazov, aktivnih poz povedo vse: imeli smo čudovit teden.

Sreda, 26. 10. 2022: Po zajtrku smo se odpravili na daljši sprehod, kjer smo si ogledali muzej 1. sv. vojne na prostem. Popoldne smo na kulinarični delavnici pripravljali Kobariške štruklje, ki smo jih imeli za večerjo. Dan smo zaključili z zabavnimi športnimi igrami z vrstniki iz šole, ki je skupaj z nami.

Torek, 25. 10. 2022: Jutranji veter je pregnal oblake in nam postregel s soncem in čudovitim razgledom. Po poglobljenem spoznavanju kompasa in pravil orientacije smo se orientirali z uporabo kompasa in karte. Nadaljevali  smo z vozli in se preizkusili v vozlanju ter prikazali nekaj konkretnih primerov uporabe. Lovro Š. nas je opremil, da smo opazovali Sončev mrk. Popoldne smo odšli v Kavkno jamo, kjer smo dobili izkušnjo prepišne kraške jame. Zvečer smo se povzpeli na Kum – najvišjo točko v bližnji okolici doma. Opazovali zvezdnato nebo in z lučmi obsijane kotičke Slovenije, Italije. Čudovitemu dnevu smo s prepevanjem ob kitari dodali le še piko na i.

Ponedeljek, 24. 10. 2022: Na poti do CŠOD Kavka v Livških Ravnah smo imeli kar nekaj ovinkov, veliko semaforjev zaradi del na cesti, vremenskih sprememb. Potovali smo z oblaki, dežjem, soncem. Pristali v megli.
Nagajivo vreme smo izkoristili za urjenje v lokostrelstvu. Prostovoljci so se med seboj tudi pomerili. Zvečer smo preverjali znanje iz angleščine, se smejali ob zanimivih igrah, prepevali ob kitari. Dan smo zaključili s kratkim sprehodom.

Dostopnost