04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 9. 9. 2022: okrog 19.00 bomo pred šolo v Gorjah … Starši, nas pričakate? Tekmovanja za Delfinčke so po novem programu manj kruta, brez plavanja na čas, bolj pomembna je pravilna tehnika in izdihovanje v vodo. Učen(ke)ci so plavali lepo in dosegli kar so sposobni. Pozitivno so nas presenetili! Čestitke vsem za doseženo. Ne moremo mimo dejstva, da je plavalni tečaj v 2. razredu ZLATA VREDEN!!! Hvala ge. prof. Maji Prešeren in njeni ekipi razrednih učiteljic!!! Vaterpolo se je hitro končal, saj je premočna sila delovala na enega od golov (beri žoga …), vrvica pa se je izgubila v, od neviht, kalnem morju. Namesto, da bi po “Delfinčkih” še malo uživali v morju, sta nas grozeča nevihta in dež pregnala s plaže. Sledilo je dolgotrajno detaljno čiščenje obuval in okončin od blatne poti … Joj, joj … Strunjanske soline so zadnja postaja ŠN pred odhodom domov. Vedno so zanimive in nas navdušijo. V solinah smo videli prave gore soli, saj je letošnja letina rekordna! Tu tudi svečano podelimo Delfinčke in zaključimo ŠN. Hvala otrokom, bili so prijetna skupina, odličnemu osebju hotela Belvedere, staršem za zaupanje in podporo in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 8. 9. 2022: kaj bi dali na Primorskem in v Rižanskem vodovodu julija ali avgusta letos za tak dež, kot smo ga doživeli od 12.00 do 16.00 … Kot bi nekdo zlival vodo z neba! Iz Belih skal smo ušli grozljivi črnini z nastavki “tromb” (50 metrov od sob so padle prve velike dežne kaplje …), ki se je iz Trsta in Italije nekako v “ovinku” pretihotapila do Belvederja. Kdo bi si mislil, da bomo sploh še lahko plavali … Ja, pa smo, ob 16.00 je v trenutku posijalo sonce. Ali smo morda trenutno v aprilu??? Na plavanju smo izpilili zadnje detajle, nabrali zadnje “kilometre” in se jutrišnjega preizkusa za Delfinčke sploh ne bojimo. Ja, da bomo jutri plavali za Delfinčke je izvedela prava, pravcata jata delfinov, ki je iz smeri Simonovega zaliva odplavala v smeri jutrišnjih preizkusov znanja plavanja na Belih skalah. Kaj takega pa res ne pomnimo v 29 letih te ŠN tu na Belvederju!!! Na zaključni večerni prireditvi smo podelili sladke nagrade najbolj urejeni sobi in izpulili nekaj las v šaljivi družabni igrici “Mežikanje”. Ja, zdaj pa moramo hitro spat, jutri je “ura resnice” … Saj res, jutri se vidimo v Gorjah … Kako je minil ta teden … Pozdravček!

Sreda, 7. 9. 2022: prejšnja dneva sta bila vremensko “kičasta”, zato nam je dopoldanski dež dal vedeti, da ni vedno tako. Naša rešilna bilka je bilo pisanje razglednice, pouk in bližnji bazen, v katerega skorajda “skočimo” iz sob. Vadba plavanja v bazenu ponuja učitelju mnogo boljšo vidljivost. Ja, ne moremo mimo dejstva, da je letošnja generacija plavalno zelo dobro opolnomočena … Kakšna čudna “spakedranka”, raje recimo ODLIČNA! Popoldan smo brez težav na Belih skalah obplavali dve zasidrani plovili, žal nismo “nažicali” piškotov, kot s prejšnjima generacijama. Tudi pri urejenosti sob so presenetljivo nadpovprečni! Večerne šaljive družabne igrice so spet padle na plodna tla, velika količina smeha nas je pospremila do spanca. Lahko noč in pozdrav od vseh nas tja daleč v domovino, v Gorje!

Torek, 6. 9. 2022: kdo bi vedel, ali je vožnja z ladjico iz Izole v Piran in nazaj ter ogled mesta vrhunec te ŠN? Morda včerajšnja “bisera”? Ja, kaj pa plavanje v toplem in kristalno čistem morju? Odlična družba in prehrana? Nehajmo naštevati, nam boste še začeli zavidati … Lahko le rečemo, da se imamo oba dni fantastično! Otroci so marljivi, učljivi, vztrajni, delovni … Hvala vsem, ki nam to omogočate! Zjutraj vožnja z ladjico, ogled Pirana, kratko kopanje, vožnja z ladjico, popoldne prvi plavalni “kilometri” v morju na Belih skalah, zvečer sprehod do Belega križa, ob koncu dneva pa padec v posteljo … Naporno … Namesto besedičenja naj številne slike povedo več … Pozdravček!

Ponedeljek, 5. 9. 2022: drage bralke in bralci, saj znate stopnjevati pridevnik fantastično, mar ne? Zelo enostavno: fantastično-Predjamski grad-Postojnska jama … Morda je letošnja organizacijska sprememba, da smo bili najprej v Predjamskem gradu, vrhunec doživetja pa je sledil v Postojnski jami, skladna s stopnjevanjem pridevnika? Flora, ki nas je pričakala na Primorskem, je letos zelo podobna Gorjanski, “utrujena” od dolgotrajne poletne vročine in pomanjkanja padavin. Kar cel borovec ob bazenu je očitno podlegel … Na bazenu smo preverili plavalno in skakalno znanje in spet ugotovili, da je odlično. Nekateri so od plavalnega tečaja v 2. razredu zelo napredovali. Vseh 29 otrok je z vodo že na “Ti”. Tradicionalni večerni pohod skozi tunel železniške proge Porečanka (italijansko Parenzana – v tunelu pa rastoči kapniki!?) do Izole smo skrajšali, le do Jagodja, saj moramo jutri zgodaj zjutraj na pot do pomola v Izoli, od koder ob 9.00 odplujemo z barko do novega “bisera”, Pirana. Upamo, da otroci hitro zaspijo in da kakšna brihtna glava ne poizkuša zaspati stoje v sobi (med otroci v ŠN zelo pogost način reševanja spalnih težav ob menjavi postelje …), medtem ko moti spanec celotne sobe … Je bil dan dovolj dolg in naporen, da bodo “popadali”? Vrooooč poletni pozdravček od vseh v Gorje!

Šolsko leto 2022/2023 je pred vrati in s petošolci se bomo kmalu odpravili v poletno šolo v naravi na Belvedere nad Izolo. Zato starše v priponki vljudno vabimo na 1.roditeljski sestanek. Vabilo

Dostopnost