04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 7. 9. 2018: tekmovanja za Delfinčke so prava “ura resnice”, kot kronometer v kolesarstvu. Norme so zelo zahtevne. Učen(ke)ci so plavali lepo in hitro ter dosegli kar so sposobni. Imamo kar nekaj “gliserjev”, … Čestitke vsem za doseženo. Strunjanske soline so zadnja postaja ŠN pred odhodom domov. Vedno so zanimive in nas navdušijo. V Gorjah bomo okrog 19.00. Hvala otrokom, bili so zelo prijetna skupina, osebju hotela Belvedere, staršem za zaupanje in podporo in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 6. 9. 2018: današnji dan je ob čudovitem vremenu zagotovo najbolj zaznamoval primorski “biser”, Piran. Vožnja z ladjico iz Simonovega zaliva je bil idealen uvod, … Že z morske strani nas je očaral. Sprehod po ozkih ulicah, razgled s cerkve Svetega Jurija, Tartinijev trg, mandrač z ladjicami, … Enkratno in nepozabno. Za piko na i pa še plavanje ob mandraču … Letošnja generacija otrok se bo lahko pohvalila tudi z veliko posebnostjo, na sliki so s piranskim cerkvenim zvonikom brez nadangela Mihaela. Ja, nobena generacija v zadnjih 110 letih se ne more pohvaliti s tem … Popoldan smo še zadnjič obnovili plavalno znanje in kondicijo. Otroci so izgledali zelo “nabrušeni” za Delfinčke. Sledi še zaključni večer, nastopi učencev po sobah in razglasitev najbolj urejenih sob. Ja, neverjetno, jutri smo že doma, … Še zadnji pozdravček od vseh učitelj(ic)ev in učen(k)cev iz Belvederja.

Sreda, 5. 9. 2018: ob lepem vremenu in prijetnem toplem in mirnem morju smo stopnjevali količino vadbe in hitrost plavanja. Najboljšo formo načrtujemo za petek dopoldne, ko bo tekmovanje za Delfinčke. Ker so otroci odlični plavalci, lahko nekaj časa namenimo tudi drugim vodnim aktivnostim (potapljanju, iskanju školjk, vožnja na “kitu”, kiparskem ustvarjanju z naravnim materialom …). Na večernem pohodu do Belega križa in Strunjana so otroci dokazali, da niso samo odlični plavalci ampak tudi hitri hodci. Veselimo se že jutrijšnjega dopoldneva in vožnje z ladjico v čudoviti Piran. Pozdravček!

Torek, 4. 9. 2018: ja, takšnih dni kot danes, si v ŠN želimo vedno, … Vreme je bilo že kar kičasto. V toplem morju smo opravili veliko plavalne “kilometrine” in pridobivali kondicijo. Otroci so zelo delavni in marljivi. Bravo! Pogledali smo tudi pod površje morja. Seveda je največ “slave” požel “kit”, naša nova pridobitev. Kdo ve, od kod je prineslo ogromno deblo? Dan smo začeli s pisanjem razglednice domov, zaključili pa s šaljivimi družabnimi igricami. Se že veselimo jutrijšnjega dne, … Sončen poletni pozdrav v Gorje!

Ponedeljek, 3. 9. 2018: najdaljši in najnapornejši dan v ŠN je za nami. Zgodnje vstajanje, dolga vožnja do Belvederja, vmes pa “bisera” Postojnska jama in Predjamski grad. Kaj še reči o njiju, vsakič znova smo preprosto fascinirani. V hotelskem bazenu smo preverili znanje plavanja. Je odlično! K temu največ prispeva tečaj plavanja v 2. razredu pod vodstvom prof. Maje Prešeren Kristan. Seveda so otroci med 2. in 5. razredom pravilno znanje plavanja še utrdili. V dneh ŠN bomo zagotovo še nekaj dodali. Že na prvi vadbi so otroci pokazali tudi veliko željo po napredku in prizadevnost. Obeta se uspešna in prijetna ŠN, … Za zaključek prijetnega dne pa smo na sprehodu do Izole skozi tunel “Porečanke (Parenzane)” občudovali podobne umetnine narave kot v Postojnski jami. Pozdravček od vseh v Gorje. 

Dostopnost