04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 6. 9. 2019: tekmovanja za Delfinčke so prava “ura resnice”, kot kronometer v kolesarstvu. Ob burji, toku in valovih v Simonovem zalivu je vse skupaj še zahtevnejše, … Norme so zelo zahtevne. Učen(ke)ci so plavali lepo in hitro ter dosegli kar so sposobni. Imamo kar nekaj “gliserjev”, … Čestitke vsem za doseženo. V vaterpolskem derbiju je ekipa brez kapic premagala tiste s hotelsko kapico na glavi. Boj je bil titanski! Strunjanske soline so zadnja postaja ŠN pred odhodom domov. Vedno so zanimive in nas navdušijo. V Gorjah bomo okrog 19.00. Hvala otrokom, bili so zelo prijetna skupina, osebju hotela Belvedere, staršem za zaupanje in podporo in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 5. 9. 2019: današnji dan je ob čudovitem vremenu (končno brez burje) zagotovo najbolj zaznamoval primorski “biser”, Piran. Že z morske strani nas je očaral. Sprehod po ozkih ulicah, razgled s cerkve Svetega Jurija, Tartinijev trg, mandrač z ladjicami, … Enkratno in nepozabno. Žal smo v mestu našli kopico arhitektonskih ovir za našega junaka Luko in njegov voziček, … Na povratku smo doživeli premiero (v 26 letih) v tej ŠN, na odprtem morju pred Fieso nam je kapitan ustavil, da smo lahko vsi poskakali v morje iz ladjice in se kopali. Tudi to je bilo nepozabno, kajne otroci? Popoldan smo še zadnjič obnovili plavalno znanje in kondicijo. Otroci so izgledali zelo “nabrušeni” za Delfinčke, kljub burji, ki nam je v tem tednu odvzela nekaj vadbe. Potapljaška ekipa je iz morja potegnila marsikaj (živa bitja smo po slikanju vrnili v morje), žal tudi le lupino leščurja, … Sidra ladij in brezvestni posamezniki ali se zavedate kaj počnete? Sledil je še zaključni večer, nastopi učencev po sobah in razglasitev najbolj urejenih sob. Ja, neverjetno, jutri smo že doma, … Še zadnji pozdravček od vseh učitelj(ic)ev in učen(k)cev iz Belvederja.

Sreda, 4. 9. 2019: burja je “odpihnila” načrtovani izlet z ladjico v Piran (gremo jutri dopoldne), onemogočila kvalitetno plavalno vadbo in nabiranje plavalnih kilometrov. Dopoldne smo odlično vadili v bazenu (kako dobro, da ga imamo), popoldne pa smo spet uživali v velikih morskih valovih. Ob tem smo izkoristili še nekatere vodne in obvodne dejavnosti (iskanje školjk, vožnja na “kitu” (hlod), kiparsko ustvarjanje z naravnim materialom …). Spoznali pa smo tudi neznano, zelo bojno razpoloženo domorodno pleme, ki živi v značilni primorski rastlini Kaneli, … Ker smo EKO šola, smo počistili 100 m naše plaže. Ne boste verjeli, nabrali smo veliko vrečko smeti! Otroci so se pri tem zelo izkazali. So tudi zelo delavni in marljivi. Bravo! Za nagrado smo se mastili s sočnimi figami. Res pravi primorski desert, … Dan pa smo zaključili s šaljivimi družabnimi igricami. Ja, lahko nam verjamete, da je bil res hec, … Pozdravček!

Torek, 3. 9. 2019: dan smo začeli s pisanjem razglednice domov, nadaljevali pa s tehniko plavanja kar na bazenu hotela, saj je orkanska burja odgnala našo željo po morju. Smo se pa opogumili popoldne in preizkusili pravi valovni “rodeo”, … Ja, morda pa je plavati v tako razburkanem morju še dragocenejša izkušnja za življenje? Na večernem pohodu do Belega križa in Strunjana so otroci dokazali, da niso samo odlični plavalci, ampak tudi hitri hodci. Verjetno tudi zaradi odlične, okusne in raznolike prehrane v našem hotelu. Po tako prijetnemu dnevu se že veselimo jutrijšnjega, še posebej popoldanske vožnje z ladjico v Piran, … Sončen in vetrovni pozdrav v Gorje!

Ponedeljek, 2. 9. 2019: začetek te ŠN je vedno spektakularen, ogled naravnega “bisera” Postojnske jame in “bisera” človeškega uma, Predjamskega gradu. Kaj še reči o njiju, vsakič znova smo preprosto fascinirani. V hotelskem bazenu smo preverili znanje plavanja (seveda smo si tudi dali “duška” v vodi, …), skupina je ena izmed najmanjših v zgodovini. Že na prvi vadbi so otroci pokazali tudi veliko željo po napredku in prizadevnost. Za zaključek prijetnega dne pa smo na sprehodu do Jagodja skozi tunel “Porečanke (Parenzane)” občudovali podobne umetnine narave kot v Postojnski jami. Imamo se lepo, k čemur prispeva tudi lepo in toplo poletno vreme. Prijeten poletni pozdravček od vseh v Gorje.

OBVESTILO!

Zbor učencev za odhod v šolo v naravi v Izolo bo v ponedeljek, 2.9. 2019 ob 6.45 uri  na avtobusni postaji. Odhod bo ob 7.uri. Učenci naj bodo primerno opremljeni za obisk in ogled Postojnske jame. V nahrbtnik shranijo malico za en obrok. Oblečejo naj se toplo. Priporočam vetrovko, kapo ali trak. Primerna mora biti tudi obutev, saj je v jami vlažno (8º – 10º C). Povratek bo 6.9. 2019 ob 19.uri.

Razredničarka: Janja Geltar

Dostopnost