04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 8. 9. 2017: tekmovanja za Delfinčke so vedno naporna, stresna, čustvena, … Norme sploh niso lahke. Učen(ke)ci so plavali lepo in hitro ter dosegli kar so sposobni. Čestitke vsem za doseženo. Strunjanske soline so zadnja postaja ŠN pred odhodom domov. Vedno so zanimive in nas navdušijo. Ob povratku v Gorje je bilo snidenje otrok s starši zelo prisrčno. Hvala otrokom, bili so prijetna skupina, osebju hotela Belvedere, staršem za zaupanje in podporo in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 7. 9. 2017: naš današnji delovni dan je krojilo vreme. Plavanje smo izpeljali v bližnjem bazenu. Glede na vremensko napoved smo izpeljali celo več od načrtovanega. Namesto “bazenskih” slik Vam pošiljamo še nekaj včerajšnjih “morskih”. Zaključni večer s predstavitvijo himne vsake sobe, podelitvijo nagrad za najbolj urejene sobe kažejo na to, da se ŠN bliža koncu. Ja, jutri se že vidimo v Gorjah … Upamo, da s čim žlahtnejšimi Delfinčki. Še zadnji pozdravček iz Belvederja v Gorje!

Sreda, 6. 9. 2017: izlet z ladjico v Piran je zmeraj čudovito doživetje, mirno morje in vroče vreme je le dodalo češnjo na torto. Piran je poln turistov iz celega sveta z razlogom, je preprosto enkraten. Vzpon do cerkve Svetega Jurija, ogled Tartinijevega trga, starinske hiše Benečanke in nakup spominkov so obvezni program. Kratko kopanje na Punti pa je bilo v vročem vremenu nujno. Na poti z ladjico nazaj smo si pogledali školjčišče v Strunjanu. Popoldanska vadba plavanja v prijetno toplem morju je hitro minila, večerne šaljive družabne igrice pa so nas vse sprostile. Pozdravček!

Torek, 5. 9. 2017: čudovito, toplo vreme in morje smo danes maksimalno izkoristili (za četrtek je žal slaba vremenska napoved). Plavalne tehnike in kondicija so bile naša današnja “glavna jed”, potapljanje z maskami v kristalno čistem morju pa je bilo za “desert”. Leščurji so nam bili hvaležni, da smo jih le opazovali. Mnogi kopalci in priložnostni potapljači žal razmišljajo drugače … Večerne šaljive družabne igre so nam dale veselje in energijo za jutrišnji izlet z ladjico v Piran. Morsko slani pozdravi v Gorje od nas vseh!

Ponedeljek, 4. 9. 2017: preživeli smo pester in zelo dolg prvi dan. Varno in brez gneče na cesti smo prispeli do hotela Belveder nad Izolo. Klasične postojanke na poti, Postojnska jama in Predjamski grad so ene največjih turističnih atrakcij Slovenije in nas zmeraj navdušijo. Ali jih sploh znamo ceniti? Na hotelskem bazenu smo preverili znanje plavanja, ki je zelo dobro. Večerni sprehod skozi tunel nekdanje železnice “Parenzane = Porečanka” do Izole nam je vsem povečal željo po počitku. Jutri pa gremo plavati v morje. Pozdrav vsem v Gorje od učen(k)cev in spremljajočih učitelj(ic)ev.

Dostopnost