04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 23. 12. 2022: smo že varno doma, dolgujemo pa Vam še slike in zapis zadnjega dne. Verjetno je pohod s tekaškimi smučmi Rudno polje – Planina Javornik – Rudno polje (skupaj približno 5,5 km) najlepši del ŠN. Pogrešali smo preparirane (le kje se je zataknilo, snega je nekaj?) proge, zato je bila letošnja pot bolj “rodeo” različica … Po lanskih meglicah, je sonce letos dodalo piko na i zimski pravljici … Ali je sploh možno kaj več? Morda pa si z našimi slikami tudi v dolinah pričarate nekaj snežnega prazničnega vzdušja? Hvala otrokom, bili so čudovita skupina, odličnemu osebju Hotela Center in Športnega centra Triglav Pokljuka, staršem za zaupanje in podporo, OŠ Gorje in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 22. 12. 2022: drag(e)i bral(ke)ci, da ne boste ob ogledu današnjih slik mislili, da smo se cel dan samo slikali … Kako naj se človek odreče slikanju z Miho Ličefom, Miho Dovžanom, Jakovom Fakom in Anamarijo Lampič? Ja, res, bil je “fotošuting” dan … Smo pa tudi vadili, posneli “skating” korake, opravili videoanalizo, pred tekmo vse napake popravili in na popoldanski tekmi v drsalni tehniki “dali vse od sebe” … Skupinski start je vedno zanimiv in atraktiven … Bravo otroci, čestitke! Po večerji podelimo diplome in znamenite lesene medalje, nočni tek na smučeh pa bo letos opcijski, kdor želi, saj moramo vstati zelo, zelo zgodaj … Čaka nas najlepši del te ŠN, pohod s tekaškimi smučmi na Planino Javornik. Neverjetno, jutri že gremo domov!? Se kmalu vidimo! Še zadnji pozdrav od vseh nas tu na Rudnem polju!

Sreda, 21. 12. 2022: kakšno olajšanje, “skating” … Nobenega pacanja in “cukanja” smučke med vožnjo … Igrice na snegu, še posebej rokomet na tekaških smučeh in “okamenele babe”, sta zelo razvnela otroke. Nadaljevalo se je zvečer s čustvi (pre)napolnjeno tombolo … Ja, na skromnejših nagradah za tombolo smo zaznali inflacijske učinke … Skratka, mi smo super, upamo da tudi Vi. Zimski pozdrav iz Pokljuke!

Torek, 20. 12. 2022: za začetek dneva smo imeli veliko srečo, srečali smo našo gorjansko športno junakinjo, Evo Urevc (že včeraj pa tudi Anjo Mandeljc in Miha Ličefa). Še v soboto je bila v švicarskem Davosu 7. v šprintu v prosti tehniki, pred nekaj več kot 10 leti pa udeleženka te ŠN. Zaželeli smo ji obilico uspehov v prihodnje, še posebej na svetovnem nordijskem prvenstvu v Planici. Sledila je tehnična vadba (na vrhunsko urejenih progah – HVALA ŠC Triglav Pokljuka!!!), slastni krofi za malico in video snemanje naučenih elementov klasične tehnike. Pred popoldansko vadbo smo izpeljali dragoceno in zelo pomembno video analizo. Ja, kamera je kruta naprava, pokaže vse še tako majhne napakice … Pred tekmo v “klasiki” je bilo še nekaj “kilometrine” za odpravo opaženih napak. Ja, saj je jasno, da smo na tekmi pozabili na vse tehnične elemente, napake … Boj do zadnjega metra proge … Tudi znaki treme so se kazali pri določenih posameznikih v različnih pojavnih oblikah … Merilna ekipa “Timing učitelj športa” je bliskovito razglasil rezultate v kategorizirani in nekategorizirani kategoriji. Pred večerjo smo očistili voske za oprijem s smuči, dolgotrajno in mukotrpno delo, zamenjali palice z daljšimi, saj jutri začnemo (juhuhuhu …) z drsalno tehniko. Pred spanjem pa smo odpotovali po Svetu, predvsem v tople južne kraje … Brez skrbi, le skozi popotniške videoposnetke in predavanje … Pozdravček! Ja, še vedno iz Pokljuke.

Ponedeljek, 19. 12. 2022: s soncem obsijana Pokljuka in Rudno polje! Moramo še kaj dodati? Zelo kratek stavek, ki pove ogromno o lepoti te naše, nam najbližje planote. Hotel Center, odlična prehrana, čudovite sobe, izjemno osebje! Še en kratek stavek, ki pove vse. Skratka uživamo! Ravnotežje nabiramo, najboljša vaja za to je hoja po gozdu in naravnih snežnih grbinah, v klasični tehniki teka, zbiramo “kilometre”, pacamo “zasko”, padamo, vstajamo, trdo garamo … Skratka, tudi naporno. Ja, tudi Črni mož nas je strašil … Nekaj meglic nam je vzelo najlepše doživetje nočnega pohoda, ogled čarobnosti najbližjih zvezd … Pozdrav od vseh v dolino!

Ali so nam letos dobri decembrski možje prinesli termin ŠN? Zadnji teden pred počitnicami, krasno mar ne? Tudi sneg so nam poslali … Se zelo, zelo veselimo zimske pravljice na Rudnem polju! Se oglasimo …

Urnik ŠN     Vremenska napoved ARSO

Dostopnost