04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Četrtek, 17. 2. 2022: smo že varno doma, brez poškodb, Covida19 ali drugih možnih bolezni v ŠN, dolgujemo pa Vam še slike in zapis zadnjega dne. Verjetno je pohod s tekaškimi smučmi Rudno polje – Planina Javornik – Rudno polje (skupaj približno 5,5 km) najlepši del ŠN. Žal tega dejstva megla letos ni razumela, ko je že kazalo, da se bo sonce “prebilo” skozi plasti, je spet zmagala … Še sreča, da ni zeblo, kot nas je že mnogo krat … Kljub pomanjkanju sonca, so slike dovolj zgovorne o lepoti tega predela Pokjuke, kaj pravite drag(e)i bral(ke)ci? Hvala otrokom, bili so čudovita skupina, odličnemu osebju Hotela Center in Športnega centra Triglav Pokljuka, staršem za zaupanje in podporo, OŠ Gorje in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Sreda, 16. 2. 2022: dragi bralci, ko bi Vi lahko doživeli današnje jutro tu na Rudnem polju … Pravljično … Zimsko … Sončno … Smo pravi srečneži! Dodatno veselje so nam prinesli obiski, pomočnica ravnateljice, ga. Tatjana Pintar, kolega likovnik, g. Primož Poklukar in sošolec učencev Luka z mamico. Pogoji za vadbo so bili danes normalni, popoldanska tekma v drsalni tehniki je bila v idealnih snežnih razmerah. Skupinski start je vedno zanimiv in atraktiven … Otroci so na progi res dali vse od sebe in (po)padali v cilj. Bravo, čestitke! Za sprostitev po tekmi smo skakali na skakalnici. Ja, nastalo je nekaj spektakularnih fotografij … K sreči so otroci  in oprema ostali celi. V veliko veselje nam je bilo srečati nekdanjo učenko Anjo Mandeljc, ki nam je povedala veliko zanimivosti iz olimpijskih iger v Pekingu. Nočni tek na smučeh ob polni luni pa je vedno nekaj posebnega, tudi tokrat. Seveda ni šlo brez astronomskih debat in opazovanja zelo svetlih zimskih ozvezdij. Neverjetno, jutri že gremo domov!? Še prej pa opravimo najlepši del te ŠN, pohod s tekaškimi smučmi na Planino Javornik. Se kmalu vidimo! Še zadnji pozdrav od vseh nas “srečkotov” tu na Rudnem polju!

Torek, 15. 2. 2022: današnji dan je bil zelo pester, tako vremensko (prava zimska pravljica), kot izpeljani program. Že pred zajtrkom smo se testirali na Covid19 … Vse OK. Okrog 30 cm svežega pršiča je spremenilo našo vadbo drsalne tehnike teka v pravi rodeo … Na drsni podlogi smuči se je nab(i)rala zelo debela “cokla” snega. Šele nekoliko južnejši sneg popoldan je omogočil snežnemu teptalcu (hvala g. Branetu Gomilarju), da nam je omogočil razmere za delo. Upamo, da jutri zjutraj nadoknadimo zamujeno. Igrice na snegu, še posebej rokomet na tekaških smučeh, je tako razvnel otroke, da so pokale tekaške palice, tekmovalci pa leteli po zraku … Tudi “domine” smo uspešno izvedli … Popoldanski pouk matematike, slovenščine in angleščine je bil uvod v naelektreno, s čustvi (pre)napolnjeno tombolo … Ja, k temu so prispevale izjemno bogate in mamljive nagrade … Seveda smo poizkušali prepričati zmagovalce tombole, da je zdravo izbrati najmanjši kupček sladkarij … Žal neuspešno … Skratka, mi smo super, upamo da tudi Vi. Ja, jutri pa nestrpno čakamo nastop naše sokrajanke Eve Urevc in njene sotekmovalke Anamarije Lampič v ekipnem sprintu v klasični tehniki teka na OI v Pekingu … Se lahko zgodi čudež v obliki medalje? Držimo pesti in verjamemo v njiju! Pošiljamo Vam zimski pozdrav iz Pokljuke!

Ponedeljek, 14. 2. 2022: dragi bralci, naprej Vam celotna “pokljuška” Ekipa želi prijetno Valentinovo! Imejte se radi! Mi imamo vsak dan raje tudi Pokljuko in Rudno polje! Spet nas je po jutranjem mrazu ogrelo sonce, nekaj popoldanskih snežink pa nas opozarja, da zima še traja. Za začetek dneva so otroci uživali v šaljivih igricah na tekaških smučeh, sledila je tehnična vadba (na vrhunsko urejenih progah – HVALA ŠC Triglav Pokljuka!!!) in video snemanje naučenih elementov klasične tehnike. Pred popoldansko vadbo smo izpeljali dragoceno in zelo pomembno video analizo. Ja, kamera je kruta naprava, pokaže vse še tako majhne napakice … Pred tekmo v “klasiki” je bilo še nekaj “kilometrine” za odpravo opaženih napak. Ja, saj je jasno, da smo na tekmi pozabili na vse tehnične elemente, napake … Boj do zadnjega metra proge … Merilna ekipa “Timing učitelja športa” je bliskovito razglasil rezultate. Pred večerjo smo očistili voske za oprijem s smuči, zamenjali palice z daljšimi, saj jutri začnemo (juhuhuhu …) z drsalno tehniko. Pred spanjem pa odpotujemo po Svetu … Brez skrbi, le skozi popotniške videoposnetke in predavanje … Pozdravček!

Nedelja, 13. 2. 2022: morda je bilo res težko vstati v nedeljo zgodaj zjutraj … Ampak vse je bilo poplačano na čudoviti, s soncem obsijani Pokljuki in Rudnem polju! Kičasto? Pravljično? Kateri superlativi so še možni? Enako velja za Hotel Center, prehrano, sobe, osebje! Skratka uživamo! Med tednom verjetno ne bo take gneče, danes smo morali kar paziti, da ni bilo kakšnega trka. Ravnotežje nabiramo v klasični tehniki teka, zbiramo “kilometre”, pacamo “zasko”, padamo, vstajamo, trdo garamo … Skratka, tudi naporno. Ob pomanjkanju vrhunskih športnikov (vsi najboljši biatlonci in smučarski tekači so v Pekingu) smo ujeli morda bodočo zvezdo, nordijsko kombinatorko, letos že 3. v Svetovnem pokalu, Silvo Verbič (skoke jo uči trenerska legenda, g. Goran Janus). Morda bo zlata na OI čez štiri leta, ko bo ženska nordijska kombinacija del olimpijskega programa, upate stavit? Ja, zdaj pa moramo iti, čaka nas še nočni pohod ob Luni in zvezdah … Pozdrav od vseh v dolino!

Po lanski odpovedi te ŠN, je tudi letošnji “grozil” Korona virus … Ampak mi se ne damo kar tako, odhajamo na Pokljuko … Se zelo, zelo veselimo zimske pravljice na Rudnem polju! Se oglasimo …

Urnik ŠN     Vremenska napoved ARSO

Dostopnost