04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Simbioza gib_1V tednu od 13.10. do 17.10. 2014 je na Osnovni šoli Gorje potekal projekt Simbioza- gib. Namen projekta je bil, da otroci pripeljejo na uro športa svoje dedke in babice oz. svoje stare starše. Prav tako so gospe v zrelih letih dobile vpogled v delo šole in pripravo ter izvedbo ure športa- ogrevanje, gimnastične vaje, glavni del, sprostitev.

Opogumilo se je 31 babic, ki so sodelovale na vsebinsko različnih urah. V ponedeljek in sredo je uro športa v 4. in 5. razredih z jogo popestrila Ana Katarina Prešeren in nam s svojo gibčnostjo dokazala, da se redno ukvarjanje z rekreativnim športom še kako povrne v zrelih letih. Poleg joge so se babice seznanile še z gimnastičnimi vajami, s spretnostnim poligonom v 3. razredu in štafetnimi igrami, ki jih je na zanimiv način v sredo popoldne prikazala gospa Francka Banko, ki že vrsto let vodi rekreativno skupino.
Najbolj veseli so bili otroci, ki so z veseljem in ponosom razlagali o svojih babicah in z nestrpnostjo pričakovali, da se nam pridružijo. Pohvaliti je treba prav vse udeleženke za njihov pogum, dobro voljo in prikazano spretnost.
Se vidimo naslednje leto!
Maja Prešeren Kristan, učiteljica športa na OŠ Gorje

 

Simbioza gib_2Simbioza gib_3Simbioza gib_4Simbioza gib_5Simbioza gib_6

Dostopnost