04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V Kranju smo ob idealnem vremenu videli izjemno atletiko. Odlični dosežki kažejo na to, da bo z gorenjskega področja veliko atletov sodelovalo na ŠDP v Žalcu, v sredo 7. 6. 2017. Dva od teh bosta (zelo)verjetno tudi Gorjanca, Jošt Mulej na 1000 m in Ožbe Mulej na 600 m. Žal na tekmovanje ni bilo našega tretjega kandidata za ŠDP, Jana Kejžarja (60 m). Hvala vsem našim prisotnim tekmovalcem za športen in pošten boj s treniranimi atleti.

Rezultati     Video     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠGP     Virtualna ekipa OŠ Gorje doslej

Na tekmovanje se je učen(kam)cem po rezultatu uspelo uvrstiti v 17-ih disciplinah (15. mesto med 30 gorenjskimi šolami), nastopilo pa bo 19 otrok. Pri 122 otrocih, ki jih imamo od 6. – 9. razreda, je to odličnih 15,57 % populacije. Velike šole lahko le sanjajo, da bi se uspele v Kranj uvrstiti s takim odstotkom otrok … Po tem kriteriju smo ponovno v samem vrhu. V Kranju pa lahko po rezultatih sodeč pričakujemo v polovici disciplin uvrstitev v deseterico, kar je zmeraj primarni cilj in odličen dosežek. Kar trije tekmovalci kažejo resen “interes” po uvrstitvi na državno finale … Morda se vsem trem posreči uvrstitev (po rezultatih) na ŠDP v Žalec, 7. 6. 2017 in končno dočakamo nov rekord OŠ Gorje (doslej največ dva udeleženca)? V državi je kar 450 OŠ, ki tekmujejo na 16 področnih tekmovanjih. Iz ŠMP na Bledu se je na ŠGP v Kranj uspelo uvrstiti tekmovalcem v kar 117 disciplinah (od 597 = 19,60 %), kar govori o izjemni atletiki že na prvi stopnji tekmovanja (Radovljica 35, Bled 30, Gorje 17, Bohinj 14, Lesce 12, Lipnica 9). Resnično škoda, da se mnogi naši resni kandidati za uvrstitev v Kranj niso odzvali vabilu “selektorja” … Več zanimive statistike si oglejte v PDF datotekah. Vsem našim uvrščenim želimo odlične rezultate in vzorne nastope.

Štartna lista     Razpis     Uvrščeni na ŠGP     Soglasje     Tekmovalci OŠ Gorje     Vremenska napoved ARSO     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠGP     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠDP     Virtualna ekipa OŠ Gorje doslej

Maša Kofol, ŠGP Kranj 2012:2-atletika-2012

Dostopnost