04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Ponedeljek – 31.8. 2015

Končno – gremo v šolo v naravi v Izolo.

Po prijetni vožnji smo hitro prispeli pred Postojnsko jamo. Pomalicali in že vstopili v jamo. Vožnja z vlakcem in zanimivo voden ogled nam  bosta dolgo ostala v lepem spominu. Tudi Predjamski grad in zgodba o Erazmu Predjamskem nas je navdušila. Vožnja do našega Hotela Belvedere je minila v nestrpnem pričakovanju kakšne bodo sobe. Vse so lepe in vsi smo skupaj s prijatelji. Popoldne pa smo odšli na bazen. Preizkusili smo se v plavanju in skoku v vodo. Tekmovali smo v štafetah in skoraj zamudili večerjo, ker je bilo na bazenu “tko fajn”. Ob osmih zvečer pa smo se odpravilli še na pohod v Simonov zaliv. Na poti smo se ustavili pri terasi z glasbo, kjer so imeli mladi plesalci nastop. Tudi mi smo plesali in uživali v ritmih glasbe ob morju. Veseli, a utrujeni smo odšli nazaj proti hotelu. Hitro smo se umili in zavili v rjuhe ter zaspali.

 

Torek – 1.9. 2015

Prelep sončni dan smo nekateri začeli s sončnim vzhodom na Belem križu. Dober zajtrk nam je dal novih moči za plavanje na Belih skalah. Morej je toplo, zato so otroci tudi po končanih vajah še ostali v vodi, se igrali, delali stoje in se potapljali. Vsi pridno delajo vaje in se učijo različnih plavalnih stilov. Veliko plavamo, kar je najvažneje, da dobimo dobro plavalno kondicijo. Na obali smo tudi raziskovali, se učili o živalih in rastlinah v morju in ob morju. Popoldne smo imeli na obali obiskovalce, videli smo dva klobučnjaka, kar je nekatere prestrašilo, druge pa navdušilo, da si lahko ogledajo to morsko žival.

Torek je bil plavalni dan, zato smo šli zvečer le na kratek sprehod. Ob 21. uri nas je na terasi hotela čakalo presenečenje – čarovniška predstava. Uživali smo ob trikih čarovnika, se nasmejali in čudili kam so šle rutice, karte in lučke.

 

Sreda – 2.9. 2015

Danes smo imeli dopoldansko plavanje v morju. Vse skupine so že zelo lepo napredovale. Tretja skupina že veselo “kravla”, druga skupina se uči hrbtnega plavanja, prva skupina pa že veliko bolje plava prsno in se vedno več potaplja in igra v vodi. Na sredi dopoldneva nas je malo presenetil dež, a ni bilo hudega. Šli smo v vodo in plavali vzdržljivostno plavanje. V petek nas čaka preizkušnja  – plavanje na 50m. Po slastnem kosilu (krompirček in dunajski zrezek) smo odšli v Simonov zaliv in se z ladjico odpeljali v Piran. Šli smo na ogled mesta po ozkih ulicah, mimo rta Madona, farne cerkve Svetega Jurija na Tartinijev trg. Prekrasno mesto.

Tudi na vožnji z ladjico smo uživali. Trenutno (21.00) imamo družabni večer. Naš prostor poka od smeha in veselja.

Četrtek – 3- 9- 2015

Prebudili smo se v prekrasno jutro. Po pouku, kjer smo spoznavali dele pokrajine in primorsko rastje, smo veseli odšli na dopoldansko plavanje. Mirno in toplo morje nas je tako navdušilo, da tudi po vajah nismo šli iz vode. Danes smo imeli vzdržljivostno plavanje in ponovitev vseh tehnik – prsno, hrbtno in “kravl”. Popoldne smo se že pripravljali na plavanje za bronastega, srebrnega in zlatega delfinčka. Ker bo jutri bolj slabo vreme, smo le to preizkušnjo opravili že danes. Vsi smo bili uspešni, vsi smo dosegli priznanja. Zelo smo napredovali v plavanju, kar je bil tudi naš cilj.  Bravo učenci.

Zvečer smo imeli družabni večer – sobe se predstavijo, modno revijo in ples. Učenci so pripravili vice, skeče in druge hudomušne zgodbe. Na modni reviji smo predstavili vse učence in učiteljice. Sestavili in zapeli smo svojo himno. Bilo je zanimivo in zabavno. Ples je bil kratek, ker je ura že pozna.

DSC_1900  DSC_1903

Petek – 4. 9. 2015

Kljub slabi napovedi, vreme ni bilo nič kaj slabo. Po zajtrku in pospravljanju sob ter pokanju, smo odšli na našo plažo na morje. Nekateri učenci so hoteli na bazen, a smo izkoristili kopanje v morju. Verjetno za večino zadnje letošnje. Prosto smo pavali, se potapljali, iskali školjke in gradili splav iz naplavljenega lesa. Skratka uživali smo na plaži in v vodi.

Po dobrem kosilu smo naše kovčke odnesli na avtobus. Le-ta nas je odpeljal v Sečovljske soline. Kljub soncu smo zavzeto poslušali našo vodičko, ki nam je pripovedoala o solinah, pridelovanju soli in življenju solinarjev. Ogledali smo si film o solinah, nakupili nekaj spominkov in odšli proti avtobusu. Na zelenici pred solinami pa smo imeli še podelitev diplom zlatega, srebrnega in bronastega delfinčka. Vsem učencem čestitamo za uspešno plavanje.

Vožnja domov se nam je najprej malo “vlekla”, a bližje doma smo bili, bolj smo postajali živahni in polni pričakovanja ob srečanju s straši. Na koncu pa smo starše še malo presenetili, ker smo se skrili in jih nato kar naenkrat bučno pozdravili.

DSC_1933

Hvala vsem za dobro delo, pridnost in uspešno šolo v naravi.

Učiteljice Janja, Maja, Francka, Jerca

 

Dostopnost