04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

 

MLADINA IN GORE - LOGO

V soboto, 8. 11. 2014, je na OŠ Cerklje ob Krki potekalo eno izmed treh področnih tekmovanj letošnjega že 26. tekmovanja Mladina in gore. Zelo uspešno so nastopale tri mlade ekipe OŠ Gorje.

 

 

Pod vodstvom mentoric, ge. Frančiške Jensterle in ge. Jerce Šolar so se najbolj izkazali “Gorski smrkci”, MANJA JAKOPIČ, EMA BREMEC, MARUŠA TALER in JOŠT ZUPAN, ki so le za točko in mesto, v konkurenci kar 80 ekip, zgrešili finale najboljših 28 iz vse države. Ni razlogov za razočaranje, zagotovo se smola obrne in kmalu nagradi ekipo v še pomembnejšem trenutku. Iskrene čestitke vsem za vzoren nastop in prikazano znanje planinskih veščin. 

Rezultati področnega tekmovanja

Rezultati vseh treh področnih tekmovanj

Poročilo na spletni strani PZS

 

 

V soboto, 8. 11. 2014, bo na OŠ Cerklje ob Krki potekalo eno izmed treh področnih tekmovanj letošnjega že 26. tekmovanja Mladina in gore. Seveda tudi s številčnim in kvalitetnim zastopstvom OŠ Gorje pod vodstvom mentoric, ge. Frančiške Jensterle in ge. Jerce Šolar. Tekmovanje je tudi del sistema šolskih športnih tekmovanj. Učen(kam)cem in mentoricama želimo uspešno tekmovanje, prijetno druženje in obilico prelepih vtisov. 

Na tekmovanju iz znanja planinskih veščin bodo nastopile kar tri ekipe OŠ Gorje: “Črni kosi”, AHAC KIKELJ, TOBIJA KIKELJ, EMA ARNEŽ, JUŠ POGOREVC, mentorica ga. Frančiška Jensterle; “Gorski smrkci”, MANJA JAKOPIČ, EMA BREMEC, MARUŠA TALER, JOŠT ZUPAN in “Ta glavni gamsi”, METKA TALER, MINA KIKELJ, KLARA HUDOVERNIK, JOŠT MULEJ, mentorica obeh ekip je ga. Jerca Šolar. 

Prvič so na tovrstnih tekmovanjih učen(ke)ci OŠ Gorje nastopili v šolskem letu 2010/2011, letos torej že petič zapored. Vsako leto nas razvajajo z boljšimi rezultati in odličnim znanjem planinskih veščin. Dosedanji rezultatski vrhunec je bil na lanskem državnem tekmovanju, kjer je blestela ekipa “Bistri norčki”, v postavi: ANA MAROLT, KARMEN FERJAN, MAŠA KOFOL in AHAC KIKELJ, pod vodstvom ge. Frančiške Jensterle, ki je po izjemnem boju osvojila 6. mesto. Planinski klobuk dol za odlične ekipe in mentorici!!!

Razpis področnega tekmovanja

 

Spletna stran PZS

Spletna stran Šport mladih

 

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na področnem tekmovanju

 

Čudoviti spomini na lansko državno tekmovanje:

Rezultati

Video poročilo o ŠDP 11. 1. 2014 na RTV SLO 1, oddaja Infodrom, od 0’23” do 1’58”

Video poročilo o ŠDP 11. 1. 2014 Kanala A, oddaja ŠKL-Šport mladih (“Bistri norčki” 1’55” – 1’57”)

 

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na državnem tekmovanju

Najboljše ekipe na vseh dosedanjih 24 finalih (v bližnji prihodnosti bodo na tem seznamu najboljših treh ekip zagotovo tudi Gorjanci) 

Dostopnost