04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 20. 10. 2023: Danes smo zopet imeli deževen dan. Učitelji v domu so nas dobro opremili s pelerinami in gumijastimi škornji. Prva skupina je plezala v telovadnici, druga se je odpravila na pohod do Zelencev. Na poti smo skakali po lužah in čez potok, pihal je veter, padal je dež in posijal je tudi sonček. Trenutno čakamo na kosilo in odhod domov. 

Četrtek, 19. 10. 2023: Danes smo se prebudili v deževno jutro. Prva skupina se je odpravila na sprehod do Zelencev, druga pa je plezala v telovadnici in izdelovala reševalna nosila. Po kosilu smo se pomerili v orientacijskem teku po dolini Tamarja. Po večerji smo gledali film Teptalci in nadaljevali z glasbo in športnimi igrami v telovadnici. Jutri bosta skupini zamenjali dejavnosti, plezanje in sprehod do izvira Save Dolinke. Po kosilu se bomo odpravili domov. Predviden prihod je 13. 45. 

Sreda, 18. 10. 2023: Danes zjutraj smo se odpravili na pohod na Tromejo. Vzpon nas  je nagradil s soncem in z lepim razgledom na zamegljeno dolino. Popoldne smo imeli orientacijo v okoliškem gozdu. Večer je bil zaključen s športnimi igrami. 

Torek, 17. 10. 2023: Danes smo imeli lep, a hladen dan, ki smo ga dobro izkoristili. Dopoldne smo imeli pohod do Tamarja in do slapa Nadiža. Popoldne smo kolesarili do Italije in do jezera Jasna. 

Ponedeljek, 16. 10. 2023: Osmošolci so v tednu od 16. do 20. oktobra v planinski šoli v naravi v Planici. Preden smo se nastanili v CŠOD Planica, smo obiskali Planinski muzej v Mojstrani. Ogledali smo si kratek film o zgodovini planinarjenja in alpinizma v Sloveniji. Po kosilu smo šli v Nordijski center Planica in se peš podali na vrh Bloudkove velikanke, ki je štela 1192 stopnic. Po večerji smo naredili nočni obhod proti Tamarju; tema nas ni motila, pomagali smo si z naglavnimi lučkami.

Zapisali: Tina Sušnik in Brigita Škufca

Dostopnost