04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Draga šola, vse najboljše za 60 let

60-letnica šole je praznik za vse nas. Je spomin na dejanja učencev, učiteljev, ki so soustvarjalci naše zgodbe. Šola je pomemben prostor za vse Gorjance in Gorjanke, saj je šola odskočna deska v svet znanja in nenazadnje v prihodnost.

26. 3. 2024 je šola praznovala ves dan. Dopoldne smo pripravili delavnico o zgodovini šole, starih šolskih potrebščinah, šolanju nekoč in danes, medijih nekoč, matematično, glasbeno, naravoslovno in gledališko delavnico ter likovno razstavo učencev. V goste smo povabili tudi g. Jožeta Kosmača, nekdanjega učitelja, in g. Marjana Zupana, nekdanjega učenca gorjanske šole.

Po delavnicah smo objeli šolo – naredili smo objem prijateljstva okoli šole – in nato sta učence na šolskem dvorišču presenetila še padalca slovenskega aerokluba Alpski letalski center Lesce.

Praznovanje smo sklenili s kulturno prireditvijo, ki se je ponovno izkazala kot pravo sodelovanje z različnih področij poučevanja (besedna, likovna in glasbena umetnost, priprava prostora, ozvočenje, osvetljava …). Ob jubileju smo izdali tudi glasilo, ki zajema tri področja šole – nekoč, danes in jutri. Pika na i je bila torta, s katero nas je presenetil g. župan Peter Torkar.

Praznovali smo tudi proti večeru – s starši otrok, povabljenimi gosti, z nekdanjimi in sedanjimi učenci. Bilo je praznično – kulturno, povezano, veselo. Objem, šola.

Zapisala: Tina Sušnik

Foto: Miro Zalokar

Dostopnost