04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

10520687 761045120600083 1326931506964579026 nLjubljanski maraton je upravičil svoj sloves fantastično organiziranega tekmovanja. Prijetno vreme je nagradilo marljive organizatorje in udeležence. Skratka, nepozabno doživetje. 

 

Zelo solidno je nastopila močno pomlajena in zelo, zelo okrnjena ekipa OŠ Gorje. Zadnje čase v ekipo sploh ne zberemo najhitrejših tekačev na šoli. Od 74 izbranih po rezultatih, jih je zaradi različnih razlogov manjkalo 43. Največ manjkajočih je bilo ravno v tekmovalnih kategorijah od 6. do 9. razreda. Tudi šole velikanke ne bi z lahkoto “prenesle” takšnega izostanka. Hvala vsem otrokom, ki ste v svojih prenatrpanih urnikih našli čas za branjenje ugleda OŠ Gorje, doseženega v preteklosti.

Navdušila je učenka Klavdija Kobentar, ki se je nepričakovano odzvala vabilu na tekmovanje. V sebi primernem tempu je odtekla celo progo in nekaterim “hodcem” prikazala, kaj se je naučila pri predmetu Šport. Vsem nam je darovala še pomembnejšo lekcijo Coubertinovega prepričanja, “Važno je sodelovati in ne zmagati”, ki se je v sodobnem športu, tudi šolskem, nekje izgubil. Ali sploh še vidimo tovrstne zmagovalce?

Končno se je zgodila tudi pozitivna sprememba pravil za tekmovanje v ekipni konkurenci, število tekačev se je znižalo na osem, štejejo rezultati v katerikoli kategoriji. Z lanskih skromnih 19 ekip smo skočili na neverjetnih 76 OŠ ekip. Naša dolgotrajna borba za prilagoditev ekipnih tekmovanj malim šolam je le obrodila sadove. Velika hvala koordinatorju za atletiko, g. Zdravku Peternelju, da nam je prisluhnil in imel dovolj poguma za spremembe.

 

Rezultati

Album slik, avtor g. Damjan Končar

 

DSC03823

DSC03793 

DSC03822

 

 

Bliža se vrhunec jesenskih šolskih športnih tekmovanj, spektakularni, kultni, nepozabni, čudoviti, fantastični, 19. Ljubljanski maraton. Ja, teči po ljubljanskih ulicah, med neskončnim številom tekmovalcev, videti in doživljati množico spremljevalnih dogodkov je dogodek par excellence. Seveda, 50 nabrušenih, mladih Gorjancev je že vsakoletni “inventar” ljubljanske športne pravljice.

Razpis (na sliki Mina Repe na čelu kolone v zelenem dresu) Promocijskega teka netekmovalnih kategorij od 1. do 5. razreda  Trasa proge

Razpis tekmovalnih kategorij od 6. do 9. razreda  Trasa proge

Pregled prijav 

Števec prijav

Prijava OŠ Gorje

Soglasje

Vremenska napoved ARSO

Celoten program dvodnevne prireditve

 

Zapis na spletni strani OŠ Gorje o 18. LM, sobota, 26. 10. 2013

Rezultati 18. LM 2013

Album slik otroških tekov 2013

Arhiv rezultatov šolskih tekov

 

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na tem tekmovanju

Posamične medalje po OŠ na vseh dosedanjih šolskih tekih LM

Ekipni pokali po OŠ na vseh dosedanjih šolskih tekih LM

Dostopnost