04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V četrtek, 25.4.2019, je OŠ Gorje sodelovala na 5. nacionalnem UNESCOVEM projektu v okviru 11. likovnega natečaja OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem. Dogodek je potekal v prijetni vasici Adergas, na njem pa smo sodelovali tako osnovnošolci kot srednješolci Unesco šol iz različnih koncev Slovenije. Našo šolo smo zastopali Anamarija Poklukar, Jaka Kraigher, Ajda Zupan in mentor Primož Poklukar.

Prireditev se je začela ob 9. uri s kratkim kulturnim uvodom gostiteljev dogodka. Po uvodu nas je pozdravil še tamkajšnji duhovnik, ki nam je razkazal znamenito baročno cerkev in starodavno romarsko pot v Adergasu. V cerkvi smo si ogledali orgle, ki smo si jih lahko pogledali tudi od znotraj. Po predstavitvi smo pričeli z likovnim ustvarjanjem. Vsak si je izbral motiv, ki ga je najbolj prevzel. Ob 14.30 smo zaključili z delom in razstavili vse izdelke. Strokovna žirija si jih je natančno ogledala in izbrala najboljše. Najboljši izdelki so dobili nagrado. Med njimi je bil tudi moj izdelek, dobila sem nagrado za 1. mesto med učenci predmetne stopnje osnovnih šol.

Ex tempore je bil zelo sproščen dogodek, vsi smo v ustvarjanju zelo uživali. Ne glede na strokovne ocene so bili vsi končni izdelki čudoviti in že zato je bil lahko vsak zase zmagovalec.

Ajda Zupan, 9.a

Dostopnost