04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

(Tinkara Jelenc, 7. a)

Film Košarkar naj bo ogledali učenci od 4. do 7. razreda. Prvo uro smo bili v šoli in se z razredničarko pogovarjali o filmu. Nam je najprej Tomy predstavil knjigo, nato pa smo si ogledali nekaj kratkih filmčkov. Z učiteljico Brigito smo se potem odpravili v učilnico za angleščino, kjer smo na list papirja narisali nekaj v zvezi s knjigo in filmom Košarkar naj bo. Ko je zvonilo, smo pojedli in odšli proti avtobusu.

Prispeli smo v Radovljico in se odpravili v dvorano. Pred začetkom nam je prijazna gospa povedala nekaj stvari o filmu. Malo smo se še pogovarjali, nato pa je nastopil film.

Zgodba govori o fantu, za katerega skoraj nihče ni vedel, kako mu je ime, in so ga vsi klicali Ranta. Bil je velik in suh. Njegov najboljši prijatelj ga je spodbujal v vsem in je rad pretiraval. Začel je igrati košarko in postajal je vedno boljši. Dobil je punco po imenu Metka. Vse se je začelo zapletati, a na koncu je bil Ranta dober pri košarki, v šoli in bil je v zvezi.

Film mi je bil zelo všeč, saj je bil primeren naši starosti. Bil je zabaven, smešen in zanimiv. Najljubša filmski lik mi je Metka, saj je bila prijazna, dobrega srca in zabavna. Tudi glavni igralec in njegov prijatelj Smodlak sta bila smešna in zabavna. Vsi igralci so se izkazali pa tudi režiser, ki je svoje delo opravil odlično. Film priporočam vsem, ki imajo v sebi nekaj otroškega.

 

 (Nina Mežek, 7. a)

Film mi je bil všeč. Med knjigo in filmom sploh ni take razlike. Prebrala sem že knjigo in mi je bila bolj všeč kot film, saj so bolj domišljijske risbe in si lahko sam zamisliš, kako kdo izgleda.

 

 (Gašper Kajdiž, 7. b)        

Meni  je bil film zelo všeč in smešen. Najboljši lik mi je Ranta. Ker je bil tako velik, da je imel noge, ko je spal, kar v kuhinji. Rad je imel fižol in vse, kar je jedel, je bil s fižolom. Na začetku filma ni znal vreči žoge v koš, na koncu filma je pa znal vse in je bil prava zvezda.

 

(Nac Pogorevc, 7. a)

Film sem že dolgo pričakoval. Film mi je bil zelo všeč, saj je bil ljubezenski in športni. V filmu so nastopali igralci naših let. Pri filmu mi je bilo najbolj všeč razigranost Rante ter Smodlaka. Všeč mi je bilo tudi, kako je Ranta vedno preveč razmišljal. V filmu smo videli, da tudi najboljši vedno dobijo boljšega naslednika. Film je prikazal, kako se že v mladih letih pojavijo podkupnine ter spletke v športih. Najbolj sem bil presenečen nad tem, da nas je obiskal sam režiser filma. Zaupal nam je par zelo zanimivih informacij o filmu, kot so: koliko dni so snemali film, kako se da posneti dež, kakšne naprave obstajajo, sami pa so zaradi premalo denarja počakali na naraven dež. Nato pa sta dva učenca prinesla žogi, ki jih je režiser podpisal. Film bi si z veseljem še enkrat ogledal. Upam, da bo še veliko dni takih, ko bomo gledali filme, seveda slovenske.

 

Dostopnost