04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Tudi v letošnjem letu 2014/15 je OŠ Gorje sodelovala pri projektu Evropska vas. Sodelovale so osnovne šole zgornje Gorenjske, dva vrtca in Glasbena šola Radovljica. Letošnje leto smo na zaključni prireditvi v petek, 8. maja 2015, na Linhartovem trgu v Radovljici, predstavili dve državi: Veliko Britanijo in Grčijo.

Na naši šoli so sodelovali učenci 5. a in b. Skupaj z učiteljico Francko Jensterle so pripravili plesno točko, s katero so nastopali na prireditvi. Odplesali so grški ples sirtaki.

Učenci 7. razreda so pri likovnem snovanju izdelovali amfore, s katerimi so želeli obuditi in prikazati zgodovino Grčije. Stojnico Grčije so popestrili še z jonskimi stebri. Učenci, ki so obiskovali interesno dejavnost turističnega podmladka so raziskovali kulinariko in geografske posebnosti Grčije. Izdelali so tudi plakat, ki je vseboval osnovne podatke o sami državi.

Nadarjeni učenci so pri urah ustvarjalnic s knjižničarko Biserko Lazar pripravili gradivo za stojnico Velike Britanije. Pri tem so sodelovali še 3. razredi pod vodstvom učiteljice Saše Pogorevc. Učenci 6. razreda so z učiteljico Nino Kavčič spekli tradicionalne angleške piškote, ki se ponudijo k čaju.

Namen projekta je krepiti raziskovanje držav Evropske unije, poznavanje in sprejemanje različnih kultur, jezikov, sodelovanje, druženje, pripadnost Evropski uniji kljub različnosti.

Napisala: Klavdija Koman, prof.

Dostopnost