04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V četrtek, 13. decembra, smo na naši šoli imeli tradicionalne decembrske delavnice.

Pričeli smo jih vsi skupaj v šolski avli, kjer so nas najprej pozdravili inštrumentalisti. Predstavila sta se nam Otroški pevski zbor pod vodstvom Melite Gerdej in Mladinski pevski zbor pod vodstvom Tanje Leben. Pri nastopih obeh pevskih zborov smo uživali ob spremljavi violine, na katero je igrala Eva Slivnik. Učenci in učenke gledališko-plesnega krožka so nam pod vodstvom Marjane Ražen pripravili gledališki prizorček Leto se obrne, lepe želje za leto, ki prihaja, pa je izrekla ravnateljica Mojca Brejc. Ob spremljanju kulturnega programa nas je pa – tudi letos – motilo le neobzirno klepetanje v zadnjem delu avle. Za leto 2019 si že zdaj želimo, da bi bilo drugače …

Zelo pa smo veseli, da so se vabilu na delavnice množično odzvali učenci, starši in upokojeni delavci šole. Kar precej jih je vzdušje in izvirne ideje iskreno pohvalilo.

Šolo smo v dneh pred delavnicami okrasili z lectovimi srci. Nismo jih pekli, smo jih pa barvali, okraševali in na njih zapisali lepe misli. V četrtek je po učilnicah je potekalo štirinajst delavnic. Ustvarjali smo večinoma iz naravnih materialov. Učenci so si lahko pripravili tudi kulinarične izdelke: božično sladico, sadna nabodala, iztisnili so si sok, pripravili palačinko v obliki jelke, oblikovali sladkega jelenčka. Po šoli je dišalo po čaju, pecivu, čokoladi, svežem in suhem sadju. Okrasili smo si lahko čisto pravo lectovoscre iz radovljiške delavnice. Izdelovali smo okraske iz papirja, lesa, storžev, suhih pomaranč in filca. Tisti, ki so izdelali raketo na vodni pogon, so jo ob zaključku delavnic lahko tudi preizkusili na šolskem igrišču. Med sprehajanjem po šoli so si obiskovalci lahko prebrali misli na lectovih srcih, si izbrali najljubšo in zanjo tudi glasovali. Zmagala je misel Sreče se ne da kupiti.

Smo pa srečo, veselje in praznično vzdušje začutili ob druženju na delavnicah. Naj nas še naprej spremljajo v teh predprazničnih dneh in v letu, ki prihaja.

Dostopnost