04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Sreče se ne da kupiti

V četrtek, 12. 12. 2019, so bile na naši šoli tradicionalne decembrske delavnice. Veselo popoldne smo pričeli v šolski avli s krajšo prireditvijo. Nastopila sta otroški in mladinski pevski zbor. Katja Beznik ter Peter in Jakob Poklukar so nam zaigrali zanimiv in simpatičen gledališki prizorček o aktualnih temah na naši šoli. Učenci, ki sodelujejo pri interesni dejavnosti znakovni jezik, so se nam predstavili ob pesmi Lepa si. Ravnateljica Mojca Brejc nas je pozdravila in podala lepe želje ob iztekajočem letu in za leto, ki prihaja.

Zelo smo veseli, da so se našemu vabilu na delavnice odzvali učenci, starši in upokojeni delavci šole. Šolo smo v dneh pred delavnicami okrasili s snežinkami in ilustracijami na temo skrb za sočloveka, kar je v tem šolskem letu tudi naša prednostna naloga.  Pripravili smo petnajst delavnic. Udeleženci so izdelovali koledarje, šatuljice za babico, zapestnice, papirnate krogle, knjižna kazala, vrečke sreče, jelenčke, snežake, pravljične lanterne in izdelke iz gline. V kulinaričnih delavnicah so pripravljali kokosove kroglice, tople kruhke, zdrave posladke in sadna nabodala s čokolado. Posebno delavnico smo poimenovali Skrb za sočloveka. Vodili sta jo Bernarda Poklukar Novak in Živa Ozmec. Z nami sta delili svoje strokovno znanje in nam prikazali oživljanje ter umivanje las osebi, ki je priklenjena na posteljo.

Preživeli smo prijetno popoldne ob ustvarjanju, pogovorih in druženju. Ko smo se zadovoljni in polni novih doživetij odpravili domov, je zunaj snežilo, kar je prijetno decembrsko vzdušje še dopolnilo.

Dostopnost