04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V soboto, 27.1.2018, smo se nekateri učenci iz 8.a in 8. b udeležili brezplačnega dneva modelarstva. Skupaj z učiteljico Marijo Rihtaršič in pod vodstvom gospoda Igorja Šubica, arhitekta in ljubiteljskega modelarja, smo izdelovali letala iz umetne snovi.Podobna letala smo izdelovali že lansko leto na tehniškem dnevu.

Gre za posebno lahka in plovna letala, ki se imenujejo drsalci in se lahko pomerijo tudi med seboj na vsakoletnem tekmovanju revije Tim. Na tekmovanju tekmujejo tako otroci kot odrasli in so prvi trije tekmovalci tudi nagrajeni.

Gospod Šubic je vsem učencem dal material in šablone, s katerimi smo model letala zarisali in izrezali dele. Vse dele letala smo nato zbrusili in zlepili skupaj s kontaktnim lepljenjem. Imeli smo kar precej dela, vendar se je splačalo, saj smo izdelali lepe modele letal. Po izdelavi smo jih tudi preizkusili v telovadnici. Mentor modelarstva nam je pokazal, kako moramo letala pravilno nastaviti in metati, da letijo počasi in z lepimi obrati. Povedal nam je tudi, da se na tekmovanje, ki bo letos 10. februarja v Ljubljani, lahko prijavi vsak. Model letala si lahko tudi sam zamisli in izdela.

Na sobotnem dnevu modelarstva smo se učili o aerodinamiki, urili v ročnih spretnostih in hkrati zabavali. Domov smo odšli polni novih vtisov in novega znanja. Hvala mentorju, gospodu Igorju,  da je z nami prostovoljno delil znanje, čas in navdušenje nad modelarstvom.

Prijavnica

Nina Žemva, 8.b

Dostopnost