04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Na OŠ Gorje je v tednu od 21. 9. 2015 do 25. 9. 2015 potekal projekt Simbioza–gib, ki je združeval dve generaciji – vnučke, vnukinje ter dedke in babice pri eni od osnovnih človekovih potreb, to je gibanju. Vsi skupaj smo se dodobra razmigali pri redni uri pouka športa v 2., 3. in 4. razredu. Ura je vključevala lahkoten tek, vaje atletske abecede, gimnastične vaje, spretnostni poligon, jogo in sprostilne igre s padalom. Prav vsi udeleženci so pri uri aktivno sodelovali. Najbolj nas je presenetila njihova natančnost pri izvajanju gimnastičnih vaj – sokolski duh. Najstarejša udeleženka je imela 82 let, pa je spretno premagovala ovire poligona. Za razliko od lanskega leta, so se opogumili tudi dedki in pokazali, da so spretni z žogo. Eden od dedkov je pripomnil, da bi hodili na te ure vsak teden, ker je zanje to prijetna popestritev. Otroci so bili svojih starih staršev zelo veseli in ponosni nanje, ker so jih prišli pogledat v šolo in spodbujat.

Šola je tudi v popoldanskem času odprla vrata za starejše, v spremstvu vnukov. Posebna zahvala gre gospema Danici Mandeljc za organizacijo in gospe Francki Banko, ki je vodila kar 1 uro in pol dolg športni program na temo starinske igre. Za zaključek so otroke tudi pogostile s sladkim priboljškom.

Simbiozi giba se je pridružil tudi Vrtec, ki je na otvoritev drevesne oz. gozdne hišice povabil stare starše.

Vseh zadovoljnih udeležencev je bilo preko 60, kar je dvakrat več kot lansko leto. Dedki in babice, prisrčno vabljeni v našo družbo tudi naslednje šolsko leto.

Maja Prešeren Kristan, prof. športa na OŠ Gorje

Dostopnost