04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Pozdravljeni,

Ekologi brez meja izvajamo projekt Ne meč’mo hrane stran!, katerega cilj je raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše ter osveščati o problematiki zavržene hrane znotraj in zunaj teh ustanov.

Največji delež h količinam zavržene hrane prispevamo gospodinjstva (kar 48 % od skupnih 151.000 ton nastale zavržene hrane – vir: SURS). Zato smo, s pomočjo razpisa Ministrstva za okolje in prostor za nevladne organizacije in skupaj z oglaševalsko agencijo Mayer McCann, pripravili ozaveščevalno oglaševalsko kampanjo, v sklopu katere zavržena živila dobijo svoj glas in na simpatičen način opozorijo na problematiko zavržene hrane.

Veseli bomo, če boste tudi vi razširili glas o naši akciji, saj verjamemo, da nam bo le skupaj z vami uspelo zmanjšati zavržke užitne hrane in narediti nekaj dobrega za naše okolje.

Vabljeni, da uporabite naše materiale za ozaveščanje svojih učencev in sodelavcev:

Še vedno pa je za osnovne in srednje šole mogoč najem ozaveščevalnega dokumentarnega filma Ne meč’mo hrane stran! Več informacij in naročilnico boste našli tukaj.

Hvala in lep pozdrav, Ekologi brez meja

Dostopnost