04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Organizatorji, Gimnazija Ptuj na čelu z ravnateljico, go. Melani Centrih in mnogi njihovi sodelavci so izpeljali odlično prireditev z množico radostnih otrok v glavni vlogi. Rezultati nas niso zanimali. Ob podobni “ponudbi” različnih dodatnih aktivnosti kot na lanski izvedbi je bilo nekaj letošnjih presežnikov. Z obiskom sta nas počastila predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, g. Bogdan Gabrovec in ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ga. dr. Maja Makovec Brenčič, ki je z otroci tudi tekla na progi. Na letošnji novosti, Mini Planici, je bila cel dopoldan nepopisna gneča mladih “Prevcev”, ki so na prireditvi “pravega” Prevca lovili za avtogram. Smučarska skakalka Maja Vtič, tretja v letošnjem Svetovnem pokalu, se je spomnila, da je tekmovala na “našem” ŠDP v smučarskem teku leta 2002. Ja, šolska športna tekmovanja in prireditve so odličen poligon za nabiranje izkušenj bodočih svetovnih športnih zvezdnikov. Srečali smo tudi večnega državnega rekorderja v maratonu, Mirka Vindiša, olimpijca v maratonu leta 1988 in 1992. Zakaj večnega? Ker države v kateri je maratonski rekorder več ni (Jugoslavije). Zagotovo pa je bilo za mini Gorjansko ekipo najbolj čustveno doživetje, da smo se lahko slikali z našim športnim junakom, biatloncem Mihom Dovžanom. Na odru je stal med mnogimi največjimi slovenskimi in svetovnimi športnimi zvezdami. Bralci in športni poznavalci, kaj pravite ali je usmeritev v smučarski tek in biatlon prava vizija za vrhunski šport v Gorjah? Morda pa ob omenjenih športih v prihodnosti na podobnih odrih ob Mihu lahko stojijo tudi kateri drugi, iz drugih športov … V nekaterih športih zagotovo, npr. hokejist, Jurij Repe.

DSC04251

 

Ožbej, Mina in Zala Repe bodo sodelovali na odlično organiziranem tekaškem dogodku v najstarejšem slovenskem mestu. Tekmovalnost ni na prvem mestu. Druženje in vzgoja za prave športne vrednote v duhu UNESC-a bo glavno vodilo. Napovedan je prihod mnogih odličnih slovenskih športnikov: Peter Prevc, Robert Kranjec, Špela Rogelj, Maja Vtič, Klemen Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak, Miha Dovžan, Primož Kozmus, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Dejan Zavec, Nina Kolarič, Veronika Domjan, Sabina Veit, raper Trkaj in drugi … Tako bodo otroci ob uradnem teku dodali še nekaj metrov več ob lovljenju podpisov. Ja, tudi to bo nekaj novega, unikatnega, da se bodo gorjanski otroci na Ptuju lahko družili z gorjanskim biatloncem … Iskrena hvala ge. Tini Sušnik, koordinatorici UNESC-a na naši šoli, da nam omogoča tako enkratna doživetja. Hvala tudi vodstvu šole, da podpira takšne vzgojne priložnosti.

Razpis     Soglasje     Kopica zanimivih delavnic     Več na spletni strani Gimnazije Ptuj     Facebook     Video 2015 -1     Video 2015 – 2 (0:47 – 0:49)

Spomin na lansko dogajanje:

UNESCO tek Ptuj 2015 - 2

Dostopnost