04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

11. 11. 2017 se je v treh krajih Slovenije (na Bledu, v Pivki in na Lovrencu na Pohorju) odvijalo tekmovanje iz znanja vsebin planinske šole. Teme so zelo raznovrstne, zanimive in hkrati dokaj zahtevne. Učenci naše šole so se tekmovanja udeležili na OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Na tekmovanje so se učenci pripravljali pod vodstvom mentoric Francke Jensterle in Jerce Šolar. Sodelovale so štiri skupine:

PREŠVICANI CARJI: Anja Zalokar, Katja Žvan in Sara Peterman

NESRAMNE ČEBULE: Juš Pogorevc, Nac Pogorevc, Tobija Kikelj in Vid Kikelj

PREŠVICANE MAJCE: Špela Repe, Žiga Repe, Matej Šmid in Emilija Žumer

GORJANSKI GAVNARJI: Janez Jemec, Tomaž Jan, Nina Peterman in Aljaž Kunstelj

Na državno tekmovanje se je izmed 26 ekip, ki so tekmovale na Bledu, uvrstilo 8 ekip. Med njimi ni naših tekmovalcev. Naslednje leto bo priložnost, da rezultate izboljšamo, saj tudi izkušnje in nova znanja prinesejo nove možnosti za uspeh. Učenci so po tekmovanju spoznali nekaj zanimivosti mesta Bled in si ogledali Blejski grad ter se posladkali s kremnimi rezinami. Druženje s tekmovalci iz drugih krajev Slovenije je bilo zanimivo in prijetno. Srečno na 30. regijskem tekmovanju v Semiču novembra 2018.

Francka Jensterle

Rezultati (z rumeno so rezultati ekip na blejskem tekmovanju)     Facebook PZS     Poročilo o regijskem tekmovanju na spletni strani PZS     Najava tekmovanja na spletni strani PZS     Razpis tekmovanja MIG 2017/2018 na spletni strani PZS     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na regijskem tekmovanju     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na državnem tekmovanju     Spomin na regijsko tekmovanje 2015

Dostopnost