04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Navdušuje odličen nastop in vzorno športno obnašanje vseh naših 48 tekačev na polnoletnem, 18. Ljubljanskem maratonu. Po letu dni odsotnosti (lani 5. mesto), ponovna uvrstitev ekipe OŠ Gorje (12 tekačev) na zmagovalni oder za 3. mesto. Nehvaležno, vendar vrhunsko 4. mesto, ponovitev lanskega dosežka ANJE MANDELJC, 11. JOŠT MULEJ, 13. MATEJ MANDELJC, 15. GAŠPER ŠOKLIČ, 15. NIKA VINDIŠAR, je kopica izvrstnih izidov v posamični tekmovalni konkurenci od 6. do 9. razreda. Ob skoraj popolni udeležbi vrhunskih slovenskih atletov in rekordni množičnosti so mesta v prvi petnajsterici zelo težko dosegljiva. Morda najbolj pa navdušujejo nastopi najmlajših v netekmovalnih kategorijah od 1. do 5. razreda, ki kažejo na svetlo tekmovalno prihodnost. MINA REPE je celo prva “pridrvela” v cilj med dekleti 1. in 2. razreda. Otroci, kapo dol, iskrene čestitke!!!

Ponosni smo na številčno zastopstvo naših nekdanjih učencev v srednješolski konkurenci. Najodmevnejši dosežki pa so: 2. Miha Ličef, 18. Matija Gregor Černe, ki sta s fantovsko ekipo Gimnazije Jesenice osvojila tudi ekipno 3. mesto. Bolj šokantna je ekipna zmaga EGSŠ Radovljica med dekleti, na čelu s 13. Veroniko Jakopič in 14. Martino Jakopič. Prav neverjeten dosežek so tako izpopolnile sestre Jakopič, vse tri so ekipne zmagovalke Ljubljanskega maratona (Helena, kot prva od sester, še v osnovnošolskih časih). V obeh omenjenih dosežkih je torej polovica ekipe “gorjanske”!!! Iskrene čestitke srednješol(kam)cem in vsem trenerjem, kjer otroci trenirajo (največ odličnih omenjenih tekmovalcev trenira pri g. Janezu Petkošu).

Tudi v nedeljo “smo” imeli precej “predstavnikov” (nismo pregledali vseh rezultatov, torej morda še kdo več), naših nekdanjih učencev. Odlično so se odrezali v najmlajši kategoriji A: na 21 km, 26. Ela Hudovernik, 33. Vid Ogris, 45. Valter Hudovernik in na 10 km, 16. Jerca Kunšič. Ali smo jim že v OŠ privzgojili trajne rekreativne navade? Ali sta Ubočnica in 100 m krog na asfaltu ob Gorjanskem domu, označen s šestimi plastičnimi lončki, čudežni poligon trajnih rekreativnih navad??? Še nobeden pa se ni opogumil za tek na 42,195 km. Novi izziv v prihodnje??? Čestitke “našim” nedeljskim “maratoncem” in tudi pogumnim učiteljicam OŠ Gorje, ki so opravile nedeljski tek. Učitelj ŠPO, Nenad Pilipovič, pa komaj čaka, da odteče 42,195 km, ki je za stavo ponujen učencem, ko se bo ekipa OŠ Gorje v ekipni atletiki uvrstila na finale 12 najboljših OŠ v državi. Torej Učenci OŠ Gorje, Vi ste na potezi… 

Rezultati na spletni strani Timing Ljubljana

Rezultati v PDF obliki

Reportaža RTV SLO, 2. program, 27. 10. 2013 – ga. Brigita Škufca in naši učenci od 9’48” do 10’02”

Reportaža o LM na video kanalu Športa mladih – nekateri naši učenci so v kadru

ŠPELA REPE LM 2013 - 1. mesto Gorjan(ko)ca ni lahko ujeti – št. 1616, MINA REPE 

 

Bliža se vrhunec jesenskih šolskih športnih tekmovanj, 18. Ljubljanski maraton, seveda s številčno in zelo nabrušeno ekipo OŠ Gorje. Odhod avtobusa bo ob 10.30. Tekmovanje šteje tudi kot šolsko državno prvenstvo v uličnih tekih. 

 

Razpis 1. – 5. razred         Trasa proge

Razpis 6. – 9. razred         Trasa proge

Soglasje

Rekordno število prijavljenih otrok, 7697

Vremenska napoved ARSO

 

Dosedanji rezultati OŠ Gorje

Lestvica vseh posamičnih medalj na šolskih tekih doslej

Lestvica vseh ekipnih pokalov na šolskih tekih doslej

Dostopnost