04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

1. Športni dan za učen(ke)ce od 6. do 9. razreda bo v četrtek, 3. 10. 2013. Tekmovali bomo na področnem ekipnem atletskem tekmovanju na stadionu v Kranju, kdor pa se ni uvrstil v atletsko ekipo, pa bo sodeloval na pohodu do koče na Vogarju nad Bohinjem. 

Rezultati EGP Kranj 3 10 2013

Skupni rezultati vseh OŠ v državi

Odličen dosežek ekipe deklet, ki je pisala zgodovino. Med 135 šolami iz cele države so osvojile izjemno 32. mesto in dosedanji rekord po točkah 12509. Žal je mrzlo vreme odneslo nekaj točk. Le 812 točk je zmanjkalo za sanjski dosežek, uvrstitev na finale najboljših 12 šol iz države.

Fantje so dosegli osnovni cilj, doseči več kot 10000 točk. Lahko bi bilo bistveno več od doseženih 11166, če bi se tekmovanja udeležili nekateri “športniki”. Žal so tokrat padli na izpitu boja za barve šole. Pri naši številčni majhnosti je tak pristop nedopusten in žaljiv do tistih, ki se trudijo.

Kako močno je bilo tekmovanje v Kranju povedo podatki, da so pri dekletih učenke OŠ Železniki na 3. mestu izmed vseh 135 tekmujočih šol iz cele države, prve štiri ekipe pa so razvrščene do 32. mesta. Pri fantih so prve štiri šole iz Kranja uvrščene do 29. mesta med 140 ekipami. Dve fantovski ekipi sta se uvrstili v finale, tretji pa je na 13. mestu zmanjkalo le nekaj točk. Včasih je to dejstvo razlog, da nekateri naši tekmovalci “sami sebe premagajo”. Ob tako močnih nasprotnikih je razumljivo, da se včasih počutimo nekonkurenčni. Rezultate bomo še izboljšali, ko se s temi močnimi nasprotniki ne bomo obremenjevali, temveč izpeljali svoj čim boljši nastop in se jim poizkušali čim bolj približati.

Odlične uvrstitve gorenjskih OŠ ekip na finalnem tekmovanju najboljših 12-ih ekip Slovenije: fantje: Škofja Loka Mesto 4., Železniki 7.; dekleta: Železniki 6. Vodja tekmovanja v Slovenj Gradcu je bila ga. Majda Areh Novak, sestra pomočnice ravnatelja OŠ Gorje ge. Mojce Brejc. Iskrene čestitke za odlično izvedbo zahtevne organizacije.

Na podobnem srednješolskem tekmovanju v Novi Gorici je izvrstno nastopila (8. mesto izmed 13. prisotnimi šolami), sploh prvič v njihovi zgodovini, fantovska ekipa Gimnazije Jesenice s tremi našimi nekdanjimi učenci: Miha Ličef v teku na 2000 m, izvrstno 2. mesto, 5’53″50; Kristjan Bregant v teku na 1000 m, 16. mesto, 2’55″77; in morda še največje presenečenje Anže Trifkovič (na OŠ tekmovanjih 155 cm) v skoku v višino, izjemno 5. mesto in fantastičnih 174 preskočenih centimetrov!!! Od 14-ih članov ekipe v posamičnih disciplinah so 3-je “Gorjanci” = 21,42 %. Iskrene čestitke, ponosni smo na vas!!!

 

Navodila za ŠD

Vremenska napoved ARSO

Rezultati že izpeljanih področnih tekmovanj

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na DP

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na GP

Dostopnost