04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Za nami je šolsko športno tekmovanje, ki zahteva največ članov ekipe, 21 deklet in 21 fantov. Smo kadrovsko majhna šola in se žal že leta neuspešno borimo za svoje pravice, saj je ekipna atletika prilagojena velikim šolam. Borimo se tudi tako, da uspemo sestaviti popolno ekipo, seveda iz učen(k)cev iz štirih generacij. Si predstavljate ta boj Davida in Goljata? Za lažjo predstavo dodajte še, da se brez klubskih atletov, z “amaterji”, borimo proti “profijem”. Kljub vsemu zapisanemu pa ima ekipna atletika svoj čar, ekipni duh in si ne predstavljamo, da bi manjkali. Pogrešamo le množico podobnih šol, na celi Gorenjski jih je 34. Tekmovanje so tudi letos rešile šole iz bližnje okolice Ljubljane, saj gorenjske šole “usihajo”. Razloge za to lahko odgovorni v Ljubljani med vrsticami najdejo v zgornjem besedilu. Odličen točkovni dosežek so dosegla dekleta, naš drugi najboljši dekliški v 10 letih, 12257 točk (doslej najbolje 12509 in odlično 32. mesto leta 2013) kar je zadoščalo za odlično drugo najboljšo dekliško in tudi absolutno uvrstitev na 42. mesto med 136 slovenskimi OŠ (v državi je 450 OŠ). Tudi fantje so se zelo izkazali in dosegli tretji najboljši zbir točk doslej, 12148 točk in celo drugi najboljši dosežek, 61. mesto (doslej najvišje na 58. mestu) med 131 OŠ. Odličen nastop obeh ekip, kljub dejstvu, da sta obe ekipi na zadnjem mestu (F 5., D 7.) na ŠGP. Spet se je pokazalo, kako izjemno močno tekmovanje je ŠGP v Kranju. Prvih šest dekliških ekip je do 17. mesta med vsem slovenskimi šolami. Od letos je nov format finalnega tekmovanja (doslej 12 najboljših šol po rezultatu), tja se uvrstijo zmagovalci 11 področnih tekmovanj in še 5 “lucky loser-jev” po točkah, skupaj torej 16 OŠ. Iz Kranja sta ob obeh zmagovalnih ekipah uvrščeni še dodatno ena fantovska in kar dve dekliški ekipi, skupaj torej 2 F + 3 D = kar 5 ekip. Med učenci je OŠ Železniki po točkah celo na 2. mestu! Pa še en podatek za primerjavo med številčno majhno OŠ Gorje in šolami velikankami: OŠ Simon Jenko Kranj ima na šoli 1100 učen(k)cev : 9 generacij = je približno 122 učen(k)cev v 9. razredu, na “palec” izračunano, 61 fantov in 61 deklet, … OŠ Gorje ima 268 učen(k)cev, … Če nam kdorkoli od povabljenih manjka, praktično nimamo enakovredne zamenjave. Dekliška ekipa naše šole bi na letošnjem tekmovanju Ljubljane (4 tekmovanja) osvojila 4. mesto med 43 šolami, na tekmovanju v Mariboru pa bi suvereno zmagala! Kljub majhnemu naboru tekmovalcev se upamo zoperstaviti velikanom … Nekoč bomo zagotovo poplačani za naš trud z udeležbo na tem tekmovanju in se bomo uvrstili med legendarne finaliste … To pa bo dosežek vreden teka na Ljubljanskem maratonu na 42,195 km učitelja športa (obljubljena stava). Čestitke vsem, ki ste se po svojih najboljših močeh potrudili za barve OŠ Gorje.

Na športnem dnevu so v čudovitem jesenskem vremenu uživali tudi pohodniki. Slišali smo veliko prelepih vtisov. Se sploh zavedamo v kako lepem okolju živimo? Hvala vsem, ki ste upoštevali navodila za pohod in skupaj izpeljali varno športno dejavnost.

Rezultati finala     Rezultati gorenjskega tekmovanja     Rezultati vseh slovenskih regij in finalisti     Rezultati vseh šol v državi in finalisti     Video in album slik     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na področnem tekmovanju     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na državnem tekmovanju     Virtualna ekipa OŠ Gorje     Spomin na tekmovanja: 2017  2016  2015  2014  2013

Učen(ke)ci bodo na športnem dnevu sodeloval(e)i na šolskem gorenjskem prvenstvu v ekipni atletiki na atletskem stadionu v Kranju in na pohodu Gorje-Bled-Straža-Gorje. Od naših atletskih nadobudnežev pričakujemo izjemno borbo z množico treniranih atletov iz drugih šol, pohodnikom pa želimo obilo užitkov na prelepih pohodnih točkah v neposredni bližini.

Navodilo za ŠD     Razpis ŠGP v ekipni atletiki     Vremenska napoved ARSO

Dostopnost