04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 4                                2. – 6. 12. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.05 – 9.20

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

KORUZNA ŽEMLJA (1a, 6)

SADNI JOGURT- vanilija, Dolenc (7)

HRUŠKA

KOKOŠJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9)

RIŽOTA Z MEŠANO ZELENJAVO in PIŠČANČJIM MESOM (9)

PARADIŽNIKOVA SOLATA

SADNI ČAJ

TOREK

 

AJDOV KRUH (1a)

KISLA SMETANA (7)

KISLA PAPRIKA

SADNI ČAJ- divja češnja

JABOLKO

ZELENJAVNA ENOLONČNICA Z MAKARONČKI- polžki (1a, 3, 9)

HIŠNI SKUTNI ŠTRUKELJ S PRELIVOM IZ GOZDNIH SADEŽEV (1a, 3, 7)

VODA

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

ŠTRUČKA (1a, 6)

PIŠČANČJA HRENOVKA

KEČAP ali GORČICA (10)

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

(RINGLO)

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

VODNI VLIVANCI (1a, 3)

MILANSKA OMAKA (1a)

POSIP IZ RIBANEGA SIRA- parmezan (7, 3)

ZELENA SOLATA

SADNI ČAJ

ČETRTEK

BREZMESNI DAN

 

ČRN KRUH (1a, 1b, 11, 1c, 1č)

HIŠNI JAJČNI NAMAZ (3, 7)

REZINA KUMARE

SADNI ČAJ – jagoda-vanilija

POROVA JUHA Z ZLATIMI KROGLICAMI (1a, 3, 7)

ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7)

BABY KORENJE NA RASTLINSKI MAŠČOBI

ZELIŠČNI ČAJ

PETEK

 

PARKELJ (1a, 7, 6)

KAKAV (6, 7)

EKO MANDARINA

 

JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9)

ŽELODČEK S KAŠO

SLAN KROMPIR

DUŠENO KISLO ZELJE (1a)

ZELIŠČNI ČAJ

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Jedilnik za mesec DECEMBER 2024

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

LokalnoGOR

Projekt Lokalno GOR * si prizadeva za izboljšanje kvalitete življenja skozi prepoznavanje in ohranjanje tradicionalnih načinov pridelave in predelave lokalne hrane, znanj in praks iz narave, tradicionalnih veščin, ki so s strani pridelovalcev prepoznane kot del kulturne dediščine in povečevanje lokalne prehranske samooskrbe. Del te dediščine želimo prenesti tudi na krožnike šolskih obrokov. V sodelovanju s chefom Urošem Štefelinom so naši šolski kuharji dobili nova znanja in ideje. Vse zato, da bomo jedli dobro in zdravo.

Več si oglejte v videu: https://youtu.be/bVH4RSyv5Gg

Vir: https://www.ragor.si/?s=lokalno+gor

Dostopnost