
TEDENSKI JEDILNIK 4 4. – 8. 12. 2023 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK
|
EKO PŠENIČNO POLNOZRNATO PEKOVSKO PECIVO (1a, 11) NAVADNI JOGURT, kmetija Dolenc (7) HRUŠKA
|
KORENČKOVA JUHA TELEČJA RIŽOTA Z MEŠANO SEZONSKO ZELENJAVO RDEČA PESA V SOLATI SADNI ČAJ |
TOREK DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
ČRN KRUH (1a, 1b) TOPLJENI SIRČEK (7, 3) REZINA PAPRIKE SADNI ČAJ – jagoda-vanilija
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) VODNI VLIVANCI (1a, 3) MILANSKA OMAKA POSIP IZ RIBANEGA SIRA (7) ZELENA SOLATA S FIŽOLOM ZELIŠČNI ČAJ |
SREDA
|
MIKLAVŽ PARKELJ (1a, 7, 6) MLEKO, kmetija Jerič (7) MANDARINA in SUHO SADJE: hruške, slive, rozine in jabolka |
JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9) ŽELODČEK S KAŠO PIRE KORENČKOV KROMPIR (eko krompir, eko korenje) (7) ZELJE V SOLATI S FIŽOLOM IN BUČNIM OLJEM SADNI ČAJ |
ČETRTEK
|
ŠTRUČKA (1a) / (POLBEL KRUH (1a)) PIŠČANČJA HRENOVKA AJVAR ZELIŠČNI ČAJ – otroški |
ZELENJAVNA MINEŠTRA S PIRINO ZAKUHO (1d, 9) HIŠNI SKUTNI ŠTRUKLJI S POSIPOM IZ MASLA, DROBTIN IN CIMETA (1a, 3, 7) VODA |
PETEK BREZMESNI DAN |
MLEČNI PŠENIČNI ZDROB (1a, 7) POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6) EKO JABOKO
|
POROVA JUHA Z ZLATIMI KROGLICAMI (1a, 3, 7) ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7) BABY KORENJE NA RASTLINSKI MAŠČOBI SOK |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik za mesec DECEMBER 2023
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE
Spoštovani starši.
Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.