04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 8                                        20. – 24. 5. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

SEZAMOVA BOMBETA (1a, 11, 6)

SADNI GRŠKI JOGURT- breskev (7)

KIVI

PREŽGANKA (7, 1a, 3)

PIŠČANČJI TRAKCI V NARAVNI OMAKI (1a, 9)

POLENTA

ZELENA SOLATA S KORUZO

SADNI ČAJ

TOREK

DAN brez DODANEGA SLADKORJA

ČRN KRUH (1a, 1c)

HIŠNI SKUTNI LIPTAVERSKI NAMAZ (7)

REZINA SVEŽE PAPRIKE

SADNI ČAJ- gozdni sadeži

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PEČEN FILE NOVOZELANDSKEGA REPAKA  V KORUZNI SRAJČKI (4)

PIRE KROMPIR S KORENČKOM (7)

KITAJSKO ZELJE V SOLATI

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

BREZMESNI DAN

 

OVSENI KRUH (1a, 1č, 6)

TRDO KUHANO JAJCE kmetija Šolar (3)

SVEŽA KUMARA

ZELIŠČNI ČAJ- bezeg

KREMNA ŠPARGLJEVA Pr’ Andreco JUHA (1a, 7)

VODNI VLIVANCI (1a, 3)

PARADIŽNIKOVA OMAKA Z BUČKAMI (1a)

SOLATA IZ RDEČE PESE

SADNI ČAJ

ČETRTEK

 

PŠENIČNI ZDROB NA MLEKU (1a, 7)

CIMETOV POSIP

MELONA

 

GOVNAČ iz eko zelja in eko krompirja S PIŠČANČJO HRENOVKO

HIŠNI PROSENI NARASTEK S SUHIMI SLIVAMI (1a, 3, 7)

VODA

PETEK

EKO DAN

Dodatno iz EU Šolska shema: ČEŠNJE

EKO KORUZNI KRUH (1a)

EKO ZELENJAVNI NAMAZ

EKO KORENJE

(EKO JABOLKO)

EKO MILIJONSKA JUHA (1a)

EKO RAGU IZ GOVEDINE IN EKO ZELENJAVE (1a)

EKO DUŠENA AJDOVA KAŠA

EKO ZELENA SOLATA

VODA

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost