TEDENSKI JEDILNIK 6 22. – 26. 4. 2024 |
||
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
|
GRAHAM BOMBETA (1a) KUHAN PRŠUT KISLA KUMARICA ZELIŠČNI ČAJ- lipa S TRSNIM SLADKORJEM
|
KREMNA BROKOLIJEVA JUHA (7) PARADIŽNIKOVA OMAKA S TUNINO (4, 1a) EKO POLNOZRNATE PŠENIČNE TESTENINE- školjkice (1a) ZELENA SOLATA S ČIČERIKO ZELIŠČNI ČAJ |
|
MLEČNA PLETENKA (1a, 7, 6) MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič (7) HRUŠKA |
ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3) PARIKAŠ S SVINJSKIM MESOM (1a) DUŠENA AJDOVA KAŠA KITAJSKO ZELJE V SOLATI SOK |
|
MLEČNI RIŽ (7) POSIP IZ MLETIH LEŠNIKOV (8b) ANANAS
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) PEČEN CORDONBLU (1a, 3, 7) PEČEN KROMPIR MEŠANA SOLATA (motovilec, fižol) Z BUČNIM OLJEM SADNI ČAJ
|
|
ČRN KRUH (1a) VIKI KREMA (8b, 7) MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič (7) EKO JABOLKO |
CVETAČNA JUHA PURANJE NABODALO DŽUVEČ RIŽ RDEČA PESA V SOLATI SADNI ČAJ |
|
KRUH Z DROŽMI (1a) HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 7, 3) RDEČA EKO PAPRIKA ZELIŠČNI ČAJ- planinski |
JOTA S SUHIM MESOM (1a) HIŠNI SKUTNI ŠTRUKELJ S PRELIVOM IZ GOZDNIH SADEŽEV (1a, 7, 3) VODA |
|
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE
Spoštovani starši.
Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.