TEDEN LOKALNE HRANE NA OŠ GORJE 25. – 29. 9. 2023 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK BREZMESNI DAN |
POLNOZRNATA ŠTRUČKA S POSIPOM (1a, 1b, 11, 1c, 1č, 7), Pekarna Planika NAVADNI JOGURT (7) Izbrana kakovost, Kmetija Prnika’r HRUŠKA, Izbrana kakovost, Kmetija Princ |
KROMPIRJEVA JUHA (Kmetija Pr’ Andreco, Kmetija Drinovec, Vrt okusov, Ekološka kmetija Porta) OREHOVO GNEZDO (1a, 8c, 6, 1c, 3), Pekarna Planika VODA |
TOREK
|
AJDOVA KORENINA (1a), Pekarna Planika SIR (7): EMENTALER Kmetija Klemena’k in MLADI SIR Izbrana kakovost, Kmetija Prnika’r SEZONSKA ZELENJAVA: EKOLOŠKA ZELENA SOLATA, Vrt okusov EKOLOŠKI ZELIŠČNI ČAJ, Vrt okusov |
MILIJONSKA JUHA (Kmetija Drinovec) Z EKOLOŠKIM PŠENIČNIM ZDROBOM (Ekološka kmetija Kozina) (1a) DUŠEN EKO JEŠPRENJ (Ekološka kmetija Kozina) S SVINJINO (Bohinjske mesnine) IN SEZONSKO ZELENJAVO (Vrt okusov, Ekološka kmetija Porta, Kmetija Drinovec) (1c) ZELJNATA SOLATA (KGZ Cerklje, KGZ Sava) RIBEZOV SOK (Kmetija Pr’ Andreco) |
SREDA
|
EKOLOŠKA POLENTA, Ekološka kmetija Kozina MLEKO (7), Kmetija Pr’ Jerič SLIVE, Izbrana kakovost, Kmetija Princ |
EKOLOŠKA PARADIŽNIKOVA JUHA (Vrt okusov) Z EKOLOŠKO PROSENO KAŠO (Ekološka kmetija Kozina) DUŠENA TELETINA (Bohinjske mesnine) PIRE KROMPIR (7) (Kmetija Pr’ Andreco, Kmetija Prnikar) EKOLOŠKA ENDIVIJA (Vrt okusov) V SOLATI (KGZ Sava) EKOLOŠKI ZELIŠČNI ČAJ (Vrt okusov) Z MEDOM (Čebelarstvo Gregorc) |
ČETRTEK
|
POLBEL KRUH (1a, 1b), Pekarna Planika TRDO KUHANO JAJCE (3), talna reja, Kmetija Globočnik SEZONSKA ZELENJAVA: PAPRIKA (KGZ Cerklje) in KORENJE (Kmetija Drinovec) SADNI ČAJ (Vrt okusov) Z MEDOM (Čebelarstvo Gregorc) |
GOVEJA JUHA (Ekološka kmetija Pr’ Lešnk, Vrt okusov, KGZ Cerklje, Kmetija Drinovec, Ekološka kmetija Porta) Z REZANCI (Pr’ Taufo) (1a, 3, 9) TESTENINE- pšenični svedrčki (Pr’ Taufo) (1a, 3) SMETANOVA (Kmetija Prnikar) OMAKA (Vrt okusov, Ekološka kmetija Kozina) (7, 1a) SOLATA IZ ZELJA (KGZ Cerklje, KGZ Sava) RIBEZOV SOK (Kmetija Pr’ Andreco) |
PETEK
|
ČRN KRUH (1a, 7), Andrejka Razinger MASLO (7), Kmetija Klemena’k RIBEZOVA MARMELADA, Kmetija Pr’ Andreco MLEKO (7), Kmetija Pr’ Jerič JABOLKO, Izbrana kakovost, Kmetija Jernejc |
BUČNA JUHA (Vrt okusov, Pr’ Andreco) Z ZAKUHO (Pr’ Taufo) (1a, 3) GOVEJI (Ekološka kmetija Pr’ Lešnk) GOLAŽ (Vrt okusov, Ekološka kmetija Kozina) (1a) HIŠNI KRUHOV (Pekarna Planika) NARASTEK (Kmetija Globočnik, Kmetija Pr’ Jerič, Kmetija Pr’ Klemenak, Vrt okusov) (1a, 3, 7, 12) PARADIŽNIKOVA (KGZ Cerklje) SOLATA (KGZ Sava) EKOLOŠKI SADNI ČAJ (Vrt okusov) |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
29. 9. - mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani
NA SPODNJIH POVEZAVAH SI LAHKO PREBERETE NEKAJ NASVETOV, KAKO RAVNATI, DA BO ODPADNE HRANE ČIM MANJ
Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani 2023
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.