04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Select Page

Slika1

 

TEDENSKI JEDILNIK 3                                       27. – 31. 3. 2023

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

Dodatno iz EU Šolska shema: MLEKO (7)

RŽEN KRUH (1a, 1b, 7)

MASLO (7)

ŠIPKOVA MARMELADA

JABOLKO

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3, 9)

HIŠNE GRATINIRANE TESTENINE- polžki S ŠUNKO, SIROM IN JAJCI (1a, 3, 7)

RDEČA PESA V SOLATI

SADNI ČAJ

TOREK

 

MLEČNI KIFELJČEK (1a, 7)

BELA KAVA (1c, 7)

MANDARINA

RIČET S SUHIM MESOM (1c, 9)

PIRINI CMOKI S PRELIVOM IZ GOZDNIH SADEŽEV (1d, 12, 3)

VODA

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

 

POLNOZRNAT KRUH (1a, 1b)

KOKOŠJA PAŠTETA (7, 1a)

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

SADNI ČAJ- malina

GRAHOVA JUHA S FRITATI (1a, 3)

OMAKA IZ PIŠČANČJIH TRAKCEV PO MEHIŠKO

PRILOGA IZ TREH ŽIT- pira, ješprenj, riž (1d, 1c)

ZELENA SOLATA Z REDKVICO

ZELIŠČNI ČAJ

ČETRTEK

 

RIBANA KAŠA NA MLEKU (1a, 3, 7)

KAKAVOV POSIP (6)

BANANA

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PEČEN FILE BRANCIN (4)

PEČEN KROMPIR

ZELJNATA SOLATA Z BUČNIM OLJEM

SOK

PETEK

BREZMESNI DAN

BOMBETA S SEMENI (1a, 1b, 1c, 6)

REZINA SIRA (7)

LIST ZELENE SOLATE

ZELIŠČNI ČAJ- lipa

 

KREMNA CVETAČNA JUHA (7)

RIZI-BIZI

PARADIŽNIKOVA OMAKA

ZELENA SOLATA

SADNI ČAJ

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

OGLED SADOVNJAKA RESJE

Poizkusili smo sorti GALA in ELSTAR. Z vodjo sadovnjaka go. Tatjano Zupan. akole izgleda deklaracija. Sadvnjak se razteza na 30 ha. Pripravljeno na odvoz. Slastna jabolka. Sortirni stroj dvigne do 400 kg jabolk naenkrat. Na tekočem traku. Sortiranje jabolk. Poslušali smo zanimivo predavanje.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
Dostopnost