TEDENSKI JEDILNIK 4 2. – 6. 12. 2024 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.05 – 9.20 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK
|
KORUZNA ŽEMLJA (1a, 6) SADNI JOGURT- vanilija, Dolenc (7) HRUŠKA |
KOKOŠJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9) RIŽOTA Z MEŠANO ZELENJAVO in PIŠČANČJIM MESOM (9) PARADIŽNIKOVA SOLATA SADNI ČAJ |
TOREK
|
AJDOV KRUH (1a) KISLA SMETANA (7) KISLA PAPRIKA SADNI ČAJ- divja češnja JABOLKO |
ZELENJAVNA ENOLONČNICA Z MAKARONČKI- polžki (1a, 3, 9) HIŠNI SKUTNI ŠTRUKELJ S PRELIVOM IZ GOZDNIH SADEŽEV (1a, 3, 7) VODA |
SREDA DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
ŠTRUČKA (1a, 6) PIŠČANČJA HRENOVKA KEČAP ali GORČICA (10) ZELIŠČNI ČAJ – otroški (RINGLO)
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) VODNI VLIVANCI (1a, 3) MILANSKA OMAKA (1a) POSIP IZ RIBANEGA SIRA- parmezan (7, 3) ZELENA SOLATA SADNI ČAJ |
ČETRTEK BREZMESNI DAN
|
ČRN KRUH (1a, 1b, 11, 1c, 1č) HIŠNI JAJČNI NAMAZ (3, 7) REZINA KUMARE SADNI ČAJ – jagoda-vanilija |
POROVA JUHA Z ZLATIMI KROGLICAMI (1a, 3, 7) ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7) BABY KORENJE NA RASTLINSKI MAŠČOBI ZELIŠČNI ČAJ |
PETEK
|
PARKELJ (1a, 7, 6) KAKAV (6, 7) EKO MANDARINA
|
JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9) ŽELODČEK S KAŠO SLAN KROMPIR DUŠENO KISLO ZELJE (1a) ZELIŠČNI ČAJ |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik za mesec DECEMBER 2024
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
LokalnoGOR
Projekt Lokalno GOR * si prizadeva za izboljšanje kvalitete življenja skozi prepoznavanje in ohranjanje tradicionalnih načinov pridelave in predelave lokalne hrane, znanj in praks iz narave, tradicionalnih veščin, ki so s strani pridelovalcev prepoznane kot del kulturne dediščine in povečevanje lokalne prehranske samooskrbe. Del te dediščine želimo prenesti tudi na krožnike šolskih obrokov. V sodelovanju s chefom Urošem Štefelinom so naši šolski kuharji dobili nova znanja in ideje. Vse zato, da bomo jedli dobro in zdravo.
Več si oglejte v videu: https://youtu.be/bVH4RSyv5Gg
Vir: https://www.ragor.si/?s=lokalno+gor