TEDENSKI JEDILNIK 1 18. – 22. 3. 2024 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK BREZMESNI DAN |
SIROVA ŠTRUČKA (1a, 7, 3, 6) BELA KAVA (1c, 7) NAŠI
|
KROMPIRJEVO-ZELJNATA JUHA OMAKA IZ LEČE IN MEŠANE ZELENJAVE (9) POLNOZRNAT KUSKUS (1a) RDEČA PESA V SOLATI SADNI ČAJ |
TOREK DAN BREZ dodanega SLADKORJA
|
MLEČNI RIŽ (7) POSIP IZ MLETIH LEŠNIKOV (8b) BANANA
|
GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- zvezdice (1a, 3, 9) MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI (3, 1a) SLAN KROMPIR ZELENA SOLATA S ČIČERIKO ZELIŠČNI ČAJ |
SREDA
|
ČRN KRUH (1a, 1b, 11, 1c, 1č) SALAMA PIŠČANČJE PRSI SVEŽA KUMARA ZELIŠČNI ČAJ – bezeg |
BUČNA JUHA Z dodatkom KISLE SMETANE kmetija Dolenc (7) HIŠNI RIBJI POLPET (3, 4) POLENTA (7) EKO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM ZELIŠČNI ČAJ |
ČETRTEK
|
FRANCOSKI ROGLJIČEK S ČOKOLADO (1a, 7) MLEKO kmetija Pr’ Jerič (7) EKO JABOLKO |
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) PEČENICA DUŠENO KISLO ZELJE (1a) MATEVŽ SADNI ČAJ |
PETEK BREZMESNI DAN
|
RŽEN KRUH- hlebec (1b, 1a) HIŠNI JAJČNI NAMAZ (3, 7) KORENJE SADNI ČAJ- šipek |
FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z BLEKI (1a, 3, 9) PALAČINKE Z MARELIČNO MARMELADO (1a, 3, 7) VODA |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik za mesec MAREC 2024
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE
Spoštovani starši.
Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.