04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 4                                4. – 8. 12. 2023

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

EKO PŠENIČNO POLNOZRNATO PEKOVSKO PECIVO (1a, 11)

NAVADNI JOGURT, kmetija Dolenc (7)

HRUŠKA

 

KORENČKOVA JUHA

TELEČJA RIŽOTA Z MEŠANO SEZONSKO ZELENJAVO

RDEČA PESA V SOLATI

SADNI ČAJ

TOREK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

ČRN KRUH (1a, 1b)

TOPLJENI SIRČEK (7, 3)

REZINA PAPRIKE

SADNI ČAJ – jagoda-vanilija

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

VODNI VLIVANCI (1a, 3)

MILANSKA OMAKA

POSIP IZ RIBANEGA SIRA (7)

ZELENA SOLATA S FIŽOLOM

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

 

MIKLAVŽ

PARKELJ (1a, 7, 6)

MLEKO, kmetija Jerič (7)

MANDARINA in SUHO SADJE: hruške, slive, rozine in jabolka

JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9)

ŽELODČEK S KAŠO

PIRE KORENČKOV KROMPIR (eko krompir, eko korenje) (7)

ZELJE V SOLATI S FIŽOLOM IN BUČNIM OLJEM

SADNI ČAJ

ČETRTEK

 

ŠTRUČKA (1a) / (POLBEL KRUH (1a))

PIŠČANČJA HRENOVKA

AJVAR

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

ZELENJAVNA MINEŠTRA S PIRINO ZAKUHO (1d, 9)

HIŠNI SKUTNI ŠTRUKLJI S POSIPOM IZ MASLA, DROBTIN IN CIMETA (1a, 3, 7)

VODA

PETEK

BREZMESNI DAN

MLEČNI PŠENIČNI ZDROB (1a, 7)

POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6)

EKO JABOKO

 

POROVA JUHA Z ZLATIMI KROGLICAMI (1a, 3, 7)

ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7)

BABY KORENJE NA RASTLINSKI MAŠČOBI

SOK

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost