04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Zaključena so vsa področna tekmovanja v ekipni atletiki. “Korona” je močno oklestila število sodelujočih šol, iz običajnih 130-140 na 40-50 (od 450 slovenskih OŠ). To ne zmanjšuje našega novega rezultatskega rekorda 27. mesto deklet (fantje (33.) so dosegli naš doslej tretji najboljši rezultat). Spet smo “padli” v izjemno močno področno tekmovanje, kar tri fantovske ekipe in dve dekliški so se uvrstili na finale. Skratka, izjemna atletika. Zagotovo so nam lahko za vzgled dekleta OŠ Blanca (popolna 9-letka, le okrog 110 otrok na celi šoli) in njihov športni pedagog, legenda na tem področju, g. Franci Kranjec, ki so se čudežno uvrstili v finale najboljših 16 OŠ v državi. V finalu pa nov čudež, 11. mesto!!! Globok priklon kolega Franci! Upamo in želimo si takega čudeža tudi sami v bližnji prihodnosti.

Rezultati vseh slovenskih regij in finalisti     Rezultati ŠDP     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠDP

Video in album slik ŠD

1.Kolesarstvo: na ŠDP v Tacnu je nastopila doslej najštevilčnejša (ŠD; (pre)dolg “koronski” premor ŠŠT …), zelo pomlajena, vendar ponovno, tradicionalno, odlična ekipa OŠ Gorje. Uspešno so branili odlične ekipne dosežke v preteklih letih in ustvarjen sloves (1. mesto 2013, 2. mesta 2014, 2015, 2016 in 2018, 3. mesto 2019) ter tradicionalno spet osvojili prvi šolski pokal (3. mesto – ekipa: Ema Žemva, Tadeja Žemva, Metka Urevc, Tara Torkar, Nejc Zalokar) na ŠDP v šolskem letu. Ja, domov so prinesli tudi cel komplet posamičnih medalj (Ema Žemva 1., Tadeja Žemva 2., Nejc Zalokar 3.). Konkurenca tekmovalcev iz kar 44 slovenskih OŠ je verjetno bila doslej najštevilčnejša. Čestitamo, BRAVO gorjanski “Rogliči” in “Pogačarji”!!! Iskrena hvala g. Marjanu Knafliču, trenerju v KK Grega Bole Bled, ki se trudi z vzgojo uspešnih kolesarjev in vedno tudi izpelje udeležbo na tekmovanju.

Posamični in ekipni rezultati     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠDP     Nosilci medalj na ŠDP     Nosilci ekipnih pokalov na ŠDP     Nosilci medalj in pokalov na ŠDP     ŠDP

2.Atletika: po več kot letu in pol (5. 3. 2020) “koronskega” premora smo spet nastopili na ŠŠT. Kakšno olajšanje … Še vreme se je razveselilo … Za nami je šolsko športno tekmovanje, ki zahteva največ članov ekipe, 21 deklet in 21 fantov. Ja, zato moramo narediti športni dan. Zaradi situacije in premalo zainteresiranih gorenjskih OŠ so združili več področij (GRO, KR, PO), zato smo se odpeljali s “trebuhom za kruhom”. Ne kamor koli, ampak kar v slovensko atletsko bazo, v Šiško. Tu trenira večina najboljših slovenskih atletov. Odličen točkovni dosežek so dosegla dekleta, 11460 točk! Letos je bil še posebej velik izziv, sestaviti dekliško ekipo, od 7. – 9. razreda premoremo 26 deklet … Nič lažjega, 20 na atletiko (+ 1 iz 6. r) in 6 na pohod. Preprosto, mar ne? Zaradi omenjenih dejstev si dekleta za nastope zaslužijo najmanj šolsko oceno pdb (4). Fantje so dosegli zgolj naš večni osnovni cilj, čez magično mejo (10165 točk). Za las je šlo … v 11 letih našega sodelovanja na tem zahtevnem tekmovanju je 22 ekip vedno preseglo magično mejo 10000 točk. Naj traja … Za nastop fantov torej šolska ocena zd (2). Odlično oceno zagotovo zasluži učenec, ki je kljub padcu dokončal svoje tekmovanje. Spet se je pokazalo, da na to tekmovanje pridejo le šole velikanke z močnim atletskim podmladkom. Pogrešamo več šol brez atletov … Žal niti ne upajo priti, biti potolčen s strani treniranih atletov ni prijetno … Ja, to pa je zdaj že tema za snovalce tega množičnega tekmovanja. Ločevanje kategoriziranih in nekategoriziranih šolarjev … Kislo slovensko jabolko, v katerega redki upajo zagristi. Razen organizatorja ŠDP v smučarskem teku … Pohvalo si seveda zaslužijo tudi nekateri redki učenci, ki so brez razmišljanja pomagali pospraviti smeti za tistimi, ki niso razmišljali, da bi pospravili za seboj. Čestitke vsem, ki ste se po svojih najboljših močeh potrudili za barve OŠ Gorje.

Atletika: Rezultati ŠGP     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠGP     Virtualna ekipa OŠ Gorje (novost Ana Rogač!)     Najboljši atletski dosežki po točkah     ŠGP     Atletski rekordi Slovenije za OŠ in SŠ (.pdf)

3.Pohod: na športnem dnevu so v čudovitem jesenskem vremenu (vremenarji so nam grozili …) uživali tudi pohodniki. Ne verjamete? Poglejte si slike … Hvala vsem, ki ste upoštevali navodila za pohod in skupaj izpeljali varno športno dejavnost.

Učen(ke)ci bodo na športnem dnevu sodeloval(e)i na ŠDP v cestnem kolesarstvu v Tacnu, ŠGP v ekipni atletiki na atletskem stadionu ŽAK-a v Šiški, Ljubljana in na pohodu Gorje-Hotunjski vrh-Gorje. Kolesarji se bodo spopadli (morda spet premagajo kakšnega bodočega kolesarskega zvezdnika (glejte 1. in 6. na tretji strani rezultatov), ali celo sami to postanejo) v nekategorizirani konkurenci, od naših atletskih nadobudnežev pričakujemo izjemno borbo z množico treniranih atletov iz drugih šol, pohodnikom pa želimo obilo užitkov na prelepih pohodnih točkah v neposredni bližini. Vsi udeleženci ŠD dosledno upoštevajte priporočila NIJZ-ja in Vlade RS (varnostna razdalja, nošenje mask, razkuževanje rok).

Navodilo za ŠD (dokončna različica, 28. 9. 2021 ob 14.45)     Razpis ŠDP v cestnem kolesarstvu     Soglasje za ŠDP v cestnem kolesarstvu (za 4., 5. razrede)     Razpis ŠGP v ekipni atletiki     Vremenska napoved ARSO

Kolesarstvo: Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠDP     Nosilci medalj na ŠDP     Nosilci ekipnih pokalov na ŠDP     Nosilci medalj in pokalov na ŠDP     ŠDP     Spomin na ŠDP: 2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013

Atletika: Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠGP     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠDP     Virtualna ekipa OŠ Gorje     Najboljši atletski dosežki po točkah     ŠGP     Atletski rekordi Slovenije za OŠ in SŠ (.pdf)     Spomin na ŠGP: 2018  2017  2016  2015  2014  2013

Dostopnost