04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

8.) Planinska zveza Slovenije je podelila častni znak za dolgoletno zaslužno in uspešno delo mentoricama mladih planincev na OŠ Gorje, ge. Frančiški Jensterle in ge. Jerci Šolar Rihtar. Ga. Frančiška Jensterle je prejela zlati častni znak za dolgoletno (so)delovanje v planinski organizaciji, ga. Jerca Šolar Rihtar pa bronasti častni znak. Iskrene čestitke in zahvala obema učiteljicama za zavzeto vodenje mladih na številnih planinskih poteh.


7.) Učiteljica, ga., Janja Geltar, je 21. 11. 2018 v Ljubljani na Agenciji za varnost prometa prejela Priznanje za 25 letno delo na lokalnem področju. Ja, lahko rečemo, končno in popolnoma zasluženo. Toliko let, ogromno prostovoljsko vloženega prostega časa in truda na zelo zahtevnem in predvsem odgovornem področju varnosti v cestnem prometu. Kolesarski izpit za učence naše šole, tekmovanje “Kaj veš o prometu”, ure sestankov na Občinskem svetu za preventivo in varnost v prometu Gorje-Bled, urejanje lokalnih prometnih težav, … Iskrene čestitke in VELIKA HVALA za ves trud. Seveda se priporočamo za vnaprej, …

6.) Naša maratonka, učiteljica ga. Jerca Šolar je preprosto neverjetna! Po pretečenih znamenitih maratonih v Berlinu in Atenah smo že pred časom napovedali največji “skalp”, New Yorški. Nedelja, 4. 11. 2018 bo za vedno zapisana v njeno zgodovino. Kolegica Jerca, vsi na OŠ Gorje se Ti globoko priklanjamo in cenimo tovrstne izjemne dosežke in športne pravljice. ČESTITKE!!!

Album slik

5.) Učitelj športa, Nenad Pilipovič je v dobrem letu dni doživel kar nekaj priznanj za dolgoletno delo na področju športa mladih. 1. 7. 2017 je postal Svetnik, kar je najvišji naziv v šolstvu, 25. 9. 2018 je bil povabljen na RTV SLO v oddajo Dobro jutro (22:23 – 40:17), 19. 10. 2018 je prejel Priznanje za izjemne dosežke Zveze društev športnih pedagogov Slovenije (ZDŠPS), kot predavatelj pa je vabljen 30. 11. 2018 v Tallinn na 2. kongres Estonske zveze za šolski šport ( Video predavanja od 56:00 do 1`31:00 ). Čestitke!

4.) Naša maratonka, učiteljica ga. Jerca Šolar ni od muh … Med poletnimi počitnicami se je povzpela na najvišji vrh Evrope, 5642 m visoki ruski vrh Elbrus na Kavkazu. Seveda ji taki, športno zagnani kot je, to ni bilo dovolj, navzdol je še smučala!!! Ja, učen(ke)ci OŠ Gorje, ali si bo kdo od vas drznil doživeti taka doživetja, seveda ko boste primerno stari? Ali morda lahko v bližnji prihodnosti dočakamo prvega Gorjanca na Mount Everestu? Zakaj pa ne, ga. Jerca nam je vsem odličen vzgled. Kar pogumno otroci, … Ampak najprej v planinski krožek, potem v planinsko društvo Gorje in plezalno sekcijo, potem pa je vse možno, … Ga. Jerca pa nas bo zagotovo kmalu spet navdušila … Iskrene čestitke za ta podvig. Hkrati pa opravičilo Vam bralcem, slike z vrha Elbrusa poštarji pač ne pobirajo redno in so prispele z nekaj mesečno zamudo. Pa nič ne de, so naravnost fantastične.

3.)  Učiteljica, ga. Jerca Šolar, je 12. 11. 2017 na 35. Atenskem maratonu (originalna maratonska trasa) odlično odtekla 42,195 km. 7342. mesto in dosežen čas 4:35:20 med kar 14740 maratonci iz celega sveta je odličen dosežek, ki se mu lahko vsi na OŠ Gorje globoko priklonimo. Po lanskem pretečenem 43. Berlinskem maratonu sedaj z nestrpnostjo čakamo da “pade” še največji maratonski skalp v New Yorku. Iskrene čestitke!!!     Slike

2.)  V nedeljo, 17. 9. 2017, na dan fantastične zlate medalje slovenskih košarkarjev na EP v turškem Carigradu, je na Svetovnem prvenstvu do 23 let v odbojki za ženske v Ljubljani srebrno medaljo osvojila Ela Pintar (št. 15), hči pomočnice ravnateljice OŠ Gorje, Tatjane Pintar. Iskrene čestitke Eli, staršem, trenerjem in vsem, ki so pripomogli k doslej največjem dosežku slovenske ženske odbojke. Slike FIVB. Sprejem srebrnih odbojkaric v Ljubljani

1.)  V torek, 19. 9. 2017 je uspešna združena ekipa Športa mladih OŠ Gorje in OŠ Marije Vere Kamnik na svečani prireditvi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani prejela posebno priznanje za osvojeno tretje mesto na Šolskem svetovnem prvenstvu (ISF) v odbojki na mivki na Tahitiju. V šolskem letu 2016-2017 so na Šolskih svetovnih prvenstvih nastopile ekipe iz treh slovenskih OŠ in štirih gimnazij, skupaj 88 tekmovalcev in učiteljev, bron s Tahitija pa je najboljši dosežek Slovenije. Hvala vsem, ki podpirajo ISF in ICG zgodbe na obeh šolah. Slike spodaj Anže Muršak.

Video in album slik     Poročilo na spletni strani Šport mladih     Album slik na spletni strani Šport mladih

Dostopnost