04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Ja, lani v Zbiljah smo si domišljali, da lepše lokacije za to tekmovanje ni … Mnogokrat se peljemo tam mimo v Mursko Soboto, pa sploh nismo vedeli za tak biser … No ja, voda ni najbolj biserna … Nas je pa sonce prijetno razvajalo, medtem ko je v Gorjah ob mrzlem vremenu padal dež. Izkazali so se nekateri posamezniki: Maša Majer 4., Živa Bijol 5., Mirjam Tomaževič 10., Val Ambrožič 11., Nace Jelenc 13., Luka Pogorevc 20.! Pa še ekipno: 9. razredi (lanski zmagovalci) 3. (Maša Majer, Živa Bijol, Nace Jelenc, Aljaž Repe), ekipa 7. razredov 5. (Val Ambrožič, Kristjan Žvan, Mirjam Tomaževič, Neža Larisi)!  V mešani štafeti 4 x 500 m (D+ F + F + D – rezultat je seštevek časov obeh štafet šole) letos nismo zablesteli, tako kot lani s 4. mestom. V vseekipni konkurenci (8 najboljših dosežkov) je 15. mesto soliden dosežek, ne pa presežek, med 48 prisotnimi ekipami šol. Spet pa se je pokazalo, da smo maloštevilčna šola, ki se ji pozna vsaka odsotnost najboljših tekmovalcev. Z dvema košarkarjema bi ekipa 9. razredov pokorila konkurenco, v vseekipni konkurenci pa bi se na 4. mestu približali pokalom in dosegli naš rekord … Skratka, številni izvrstni dosežki in globok poklon učen(ke)ci! Vsem se zahvaljujemo in čestitamo za vzorne nastope in odlično športno obnašanje. Ja, za nami je res prijetno doživetje in druženje s športnimi prijatelji! Kmalu pa sledijo že tudi atletska tekmovanja na stadionu … Se vidimo? Košarkarji so se tudi dobro upirali najboljšim gorenjskim ekipam (en poraz za koš in poraz za koš po podaljšku s kasneje drugouvrščeno OŠ) je dobra popotnica pri dvigovanju samozavesti. Čestitke tudi našim košarkarjem. 

Rezultati krosa     Rezultati košarke     Video     Dosedanji dosežki OŠ Gorje na ŠDP v krosu (po letih)    Dosedanji dosežki OŠ Gorje na ŠGP v ekipnih športih     Dosežki OŠ Gorje na ŠDP     Nosilci ekipnih pokalov na ŠDP     Nosilci medalj in pokalov na ŠDP     Koliko je “vredna” medalja:  2017  2010  2009     Spomin na tekmovanja:  2022  2019  2018  2017  2016  2015  2014

Zaradi vremenske napovedi je ŠD odpovedan. Kolesarji in pohodniki imajo pouk, tekači in košarkarji pa gredo na oba tekmovanja!!!

Na Soboškem jezeru bo prvič potekalo najmočnejše tekmovanje v krosu v državi, šolsko državno prvenstvo. Lansko prizorišče, Zbilje je žal “plesalo” le eno leto … Ja, ni lahko najti prizorišče in predvsem organizatorje za tako veliko in zahtevno šolsko-športno tekmovanje. Pred leti smo tudi v Gorjah ponudili našo Obočnico … Tako nas letos čaka najdaljša pot doslej na to tekmovanje. Konkurenca bo zagotovo spet izjemno močna, saj bodo tekmovali vsi najboljši atleti iz države, ob njih pa še mnogi odlični športniki drugih športov. Seveda brez 51 učen(k)cev OŠ Gorje na tem kultnem dogodku ne gre. Učen(ke)ci 6. – 9. r. bodo na tem dogodku opravili 3. športni dan. Seveda upamo tudi na odlične dosežke (Naši devetarji branijo lansko ekipno zmago! Ali lahko sanjamo vseekipno zmago ob množici odličnih tekmovalcev? Bila bi prva v 30 letni zgodovini …) in vrhunsko vzgojenost … Kolesarji in pohodniki bodo uživali na čudovitih poteh po dolini Radovne. Hvala KK Gorje za pomoč pri ŠD. Trije naši košarkarji bodo tekmovali na ŠGP v košarki 3 x 3 v dvorani Planina v Kranju. Fantje, na juriš! Vsem želimo veliko uspeha in prijetnih doživetij!

Štartne liste: 1. – 4. razred     5. – 9. razred     Navodila za športni dan (RAZLIČICA, 17. 4. 2023 OB 11.00)     Soglasje za 1. – 5. razred     Bilten tekmovanja     ŠGP košarka 3 x 3 – razpis     Razpored tekem     Vremenska napoved ARSO     Vreme RTV SLO 1, torek 17. 4. 2023 ob 19.00     Dosedanji dosežki OŠ Gorje na ŠDP v krosu  (po letih)     Dosežki OŠ Gorje na ŠDP     Koliko je “vredna” medalja: 2017  2010  2009    Dosedanji dosežki OŠ Gorje na ŠGP v ekipnih športih     Spomin na pretekla tekmovanja ŠDP v krosu:  ŠDP 2022     ŠDP 2019     ŠDP 2018     ŠDP 2017     ŠDP 2016     ŠDP 2015     ŠDP 2014

Dostopnost