04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

petek, 17. 11. 2023, bomo že enajstič obeleževali Dan slovenske hrane. Šole ta dan organiziramo Tradicionalni slovenski zajtrk. V petek se v šoli dobimo že ob 7. 30

Na mizah bomo imeli črn kruh, ki ga je zamesila in v svoji peči spekla Andrejka Razinger iz Blejske Dobrave. Maslo bo izdelala Katarina Zupan iz kmetije Klemenak iz Radovne. Med sta prispevala čebelarja Aleš Gregorc in Lovro Legat. Mleko nam že vsa leta dostavijo Jeričevi iz Spodnjih Gorij. Jabolka pa so dozorela v sadovnjaku kmetije Pr’ Jernejc v Hrašah. 

Da pa ne bo ostalo le pri zajtrku, bomo dan zaokrožili še z eno šolsko uro, ki bo namenjena prehranskim vsebinam kot so ozaveščanje o pomenu rednega uživanja zajtrka, lokalni hrani, kulturnemu uživanju hrane, pogovoru o žitih in kruhu, branju zgodbic, poslušanju glasbe …

V branje dodajamo publikacijo o že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedeh in predstavitev iz roditeljskega sestanka o načinih pridelave in označevanju hrane. 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Predavanje za starše, O.Š. Gorje, 13.11.2023

Dostopnost