04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Naslednji teden, tako kot v lanskem letu, ponovno pričnemo zbirati  plastenke.

(22. 3 2017   –  22. 4. 2017)

Namen zbiranja je ločevanje za  predelavo in ponovno uporabo.

Hkrati gre za humanitarno akcijo. Zbrana sredstva bodo namenjena za  nov inkubator v bolnišnici Izola.

Navodila za zbiranje:

Zbirajo se le ODPADNE PLASTENKE PIJAČ IN MLEČNIH IZDELKOV, saj morebitni ostanki druge vsebine v odpadnih plastenkah PET (olje, kis, prašek, mehčalec, šampon …) lahko otežijo njihovo predelavo. V pomoč vam je trikotnik na embalaži, pri katerem mora biti navedeno, da gre za izdelek PET.

Vse druge oznake (HDPE, LDPE, PP..) NE spadajo v zabojnik s plastenkami v humanitarnem projektu  Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje.

Spoštovani!

Na mednarodni dan voda, 22. marca 2017, se že tretje leto zapored v več kot 170 slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah začenja celomesečni  vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projekt JAZ, TI MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE.

Z odprodajo zbranih odpadnih plastenk PET bo družba Dinos, DROE Unirec letos sofinancirala    nakup ogrevalne posteljice v porodnišnici Izola. Več odpadnih plastenk kot bomo zbrali, višji bo finančni prispevek!

Ustanova, ki bo zbrala največ odpadnih plastenk PET na otroka, bo prejela lepo nagrado: talno poslikavo podjetja Eko igrala. Tudi mi smo se pridružili projektu, zato vabljeni k sodelovanju, da skupaj zberemo čim več odpadnih plastenk PET – tako za pomoč novorojenčkom kot za osvojitev praktične nagrade.

******************

Organizator, društvo Tandem Zagorje, in partnerji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – iz odpadne v procesu predelave namreč lahko nastane nova plastenka. Zapiranje snovnih tokov oz. krožno gospodarstvo je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

Dostopnost