04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport je skupaj z ZD Bled in športnimi društvi na območju Gorij pridobila projekt s katerim želi spodbujati zdrav življenjski slog otrok in staršev. Namen projekta je spodbujanje telesne dejavnosti skupin otrok za boljše počutje in zdravje in s tem tudi izboljšati razumevanje telesne aktivnosti v vsakdanjem življenju. V projekt bodo vključeni tudi starši, saj bodo organizirani tudi seminarji in pogovori, kjer bi se predstavilo tudi druge vsebine (prehrana, psihologija, sociologija, zdravstveni vidiki).

Projekt se bo začel izvajati v novembru in bo trajal 2 leti z vmesnimi meritvami učinkov razvoja gibalnih sposobnosti. K projektu vabimo starše in otroke 5., 6. in 7. razreda. Družine bodo po obravnavi pri zdravnici in drugih strokovnih sodelavcih ZD Bled, nato v okviru športnih društev vključeni v posebne, netekmovalne skupine. Sodelovanje v projektu bo brezplačno.

V kolikor želite izvedeti in narediti več za zdravje vaših otrok in na sploh celotne vaše družine, vas vabimo, da se prijavite na: zabavabrezzaslona@fsp.uni-lj.si  Vse zainteresirane starše bomo povabili na sestanek, kjer vam bomo projekt natančneje predstavili, da se boste lahko odločili, ali je Projekt primeren za vas in vašo družino..

PRIDITE IN UŽIVAJTE V SKUPINSKI VADBI, SPREMENITE SVOJ ODNOS DO GIBANJA IN SE SKUPAJ Z OTROCI ZABAVAJTE BREZ EKRANOV.

Janez Vodičar, Fakulteta za šport

Valerija Mlinar, Zdravstveni dom Bled

Dostopnost