04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
V torek, 21. 12., smo imeli drugo učno uro kulture, imenovano Kulturnih 5, v šolskem letu 2021/22. Na prireditvi smo poskušali ujeti ritem in se drug od drugega učili kako ‘biti v redu’. 
Prireditev smo začeli s slovensko himno in govorom gospe ravnateljice. Potem pa so se zvrstili glasbeni nastopi – zapele so nam učiteljice in učenci pod vodstvom učiteljice za glasbo, gospe Ane Milošević. Predstavili so se tudi drugi šolski glasbeniki – Neža na klavirju, Klemen na violini, Luka na harmoniki in Anej na kahonu. Posebej pa smo se, ko smo ujeli korak (in ritem), zabavali ob plesu na glasbo Jeruzalema. V nadaljevanju je vsak oddelek od 6. do 9. razreda pod mentorstvom svojih razrednikov nastopil tudi s svojo plesno ali pevsko točko.
Za ‘ritmično’ rdečo nit, kot bi lahko rekli povezavi med točkami, je poskrbel krožek Fura nas kultura in učenci gledališkega kluba z mentorico Tatjano Pintar.
Nastopajoči smo s prireditvijo tako učencem kot učiteljem, pa tudi naši dragi domovini Sloveniji zaželeli, da v letu 2022 UJAMEMO RITEM in smo vsi skupaj in vsak posebej V REDU.
Dostopnost