04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEK NA SMUČEH JE TRADICIJA V GORJAH

Na Osnovni šoli Gorje zelo poudarjamo tradicijo in vrednote. Ena izmed tradicij je tudi tek na smučeh. Vsako leto med šolskimi zimskimi počitnicami izvedemo brezplačni tečaj teka na smučeh. Letošnji tečaj je potekal od 28.2. do 2.3. 2017, udeležilo pa se ga je 22 otrok 2. in 3. razreda, ki obiskujejo smučarsko-tekaški krožek. Ker je bila letošnja zima bolj skromna s snežno pošiljko, smo tečaj izvedli na prelepi Pokljuki. Direktor g. Mitja Valič in ŠC Pokljuka so nam vadbo omogočili brezplačno, za kar se jim še enkrat lepo zahvaljujemo.

Prvi dan nam je malo nagajalo vetrovno in deževno vreme s snegom, vendar nas to ni ustavilo. Pred vremenom smo se lahko zatekli v leseno hiško, ki nam jo je priskrbelo za vse dni ŠD Gorje in Janez Petkoš. Naslednja dva dneva smo bili nagrajeni s prečudovitim vremenom. Otroke so najbolj navdušile štafetne igre na tekaških smučeh, pri katerih smo sodelovali tudi odrasli. Za vsak pretečen krog so otroci dobili za nagrado še skok na manjši skakalnici. Cilj krožka je  otroke seznaniti in navdušiti za smučarski tek, kar nam je vsekakor uspelo.

Vsako leto znova me presenetijo starši, ki z nesebično pomočjo in dobro voljo priskočijo na pomoč pri prevozu otrok (Larisi, Žemva, Sekne, Novak, Trojar,  Mincu). Družini Larisi in Žemva pa že tradicionalno pomagata pri sami vadbi. S svojim družinskim pristopom so lep vzgled vsem staršem in otrokom.

Navdušenje otrok in staršev ob izpeljavi programa mi vsako leto znova daje energijo za izpeljavo tudi v naslednjem letu. Se vidimo!

Maja Prešeren Kristan, učiteljica športa na OŠ Gorje

Dostopnost